Hírek

Hét Haladás érem a kecskeméti súlyemelő emlékversenyről

2019. augusztus 07., 14:20

A Haladás VSE súlyemelő szakosztályának 9 versenyzője mérette meg magát a nagy hagyományokkal bíró kecskeméti Messzi István Emlékversenyen. Márkus Erzsébet tanítványai kiváló teljesítménnyel rukkoltak elő, ugyanis hét éremmel tértek haza a hírös városból.

Edzésben a súlyemelők, akik közül Polgár Mirjam, Boros Viktória és Gyürüs Barbara is éremmel tért haza Kecskemétről. A Haladás sportolói 5 arany- és 2 ezüstérmet szereztek a Messzi István Emlékversenyen.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
"Ez egy kiemelt kupaverseny volt, itt kellett szinteket emelni, hogy a közelgő világbajnokságra, junior Európa-bajnokságra, illetve U23-as Európa-bajnokságra, akik aspirálnak, lehetőségük lett egy ilyen versenyre, megemelni a kiküldetési szinteket."

Junior 87 kilogrammban Boros Viktória szerzett aranyérmet.

Boros Viktória - súlyemelő, Haladás VSE
"4 jó fogásom lett a versenyen, 88-t szakítottam, a 91 kg sajnos nem sikerült, egy kis technikai probléma volt. Lökésben 109-t löktem, az egy nagyon erős, biztató lökés volt a világbajnokságra. A 112 országos csúcs sajnos nem sikerült, de nagyon szeretném, hogy a VB-n sikerüjön, ez az utolsó verseny volt a VB-ig."

Viki nemcsak a világbajnokságon, hanem az októberi junior EB-n is indul. (07:48-) Felnőtt +87 kilogrammban Gyürüs Barbara 84 kg-t szakítva és 101-t lökve győzött, (06:09-) míg felnőtt 76 kilogrammban Polgár Mirjam állhatott fel a dobogó tetejére, aki 81 kg-t szakított és 104 kg-t lökött. Ezzel mindketten teljesítették az U23-as Európa-bajnokság nevezési szintjét, 185 kilogrammot.

Polgár Mirjam - súlyemelő, Haladás VSE
"Fejlődésben, még mindig sokat kell készülnöm. Ezt a versenyt megnyertem, de az Európa-bajnoksághoz sajnos ez is még kevés, így készülünk tovább, hajtunk, küzdünk és cél az, hogy minél jobb helyen végezzek."

Kecskeméten aranyérmet szerzett még női serdülő 59 kilogrammban Darabos Sára, míg Mihályka Lili az ifjúsági 49 kilogrammban, és Bazsó Bianka a felnőtt 81 kilogrammban a második helyet szerezték meg.