MNB
MNB - 2

Hírek

Házigazdaként nyerte meg a Magyar Kupát a Haladás futsalcsapata

2020. február 24., 14:08

A zöld-fehérek a fináléban a címvédő Berettyóújfalu csapatát győzték le 4-2-re, így 2018 után másodszor hódították el a trófeát.

Házigazdaként nyerte meg a Magyar Kupát a Haladás futsalcsapata

A szombati elődöntőkben érvényesült a papírforma, a bajnokságban éllovas Berettyóújfalu az Érd, a második helyezett Haladás a Veszprém csapatát győzte le és jutott a vasárnapi fináléba.

A hazai pályán játszó Hali kezdte jobban a döntőt, Szimics remek passza után Dávid Richárd a kapufára fejelte a labdát. 17:48: Egy perccel később már nem úszta meg a Berettyó: Dróth Zoltán keresztbelőtt átadása után Dávid Richárd az üres kapura már nem hibázott és megszerezte a vezetést a Haladásnak. 26:15: Az Aréna Savariába kilátogató több ezer néző a 12. percben már a második Hali-gólt ünnepelhette: Dróth hátmögötti passza után a csapatkapitány, Horváth Péter pöckölte a hosszúba játékszert, 2-0.

Habár úgy tűnt, hogy a Haladás gyorsan eldöntheti a csatát, a címvédő Berettyóújfalu nem tört meg a kétgólos hátrányban, Gál István lövésébe Alasztics ért bele szerencsétlenül, így a vendégek előbb szépítettek, 41:15: majd a félidő utolsó előtti percében Alvaríto bombagóljával egyenlítettek. A szünetben tehát 2-2-es döntetlen volt az állás. 45:00

A fordulás után újra a Haladás került előnybe, a 26. percben a vendégek nem figyeltek eléggé, amit Madson használt ki és tüzelt a felsőléc alá, 3-2. A Berettyóújfalu minden követ megmozgatott az egyenlítésért, az utolsó percben a kapust is lehozta, hogy emberelőnyben támadjon. 1:37:40: Az utolsó pillanatokban azonban Vas Ádám fülelt le egy passzt, és egy elképesztő sprint után, becsúszva az üres kapuba lőtt, amivel végleg eldöntötte a találkozót.

Vas Ádám - játékos, Haladás
“Én rúgtam az utolsó gólt, de azt el kell felejteni. Nyilván nagyon örülök neki, de az a legfontosabb, hogy nyerni tudtunk itthon. Az egész csapat előtt le a kalappal. Köszönjük a vezetőknek, az egész stábnak. Mindent megtettünk, és nagyon büszkék vagyunk, hogy itthon meg tudtuk tartani a győzelmet.”

A Haladás futsalcsapata tehát 2018 után másodszor nyerte meg a Magyar Kupát és visszahódította a trófeát a tavalyi győztes Berettyóújfalutól.

Juanra Calco - vezetőedző, Haladás
“Szerintem nagyon szép meccs volt. Sikerült nyerni egy olyan óriási csapat ellen, mint a Berettyó, amely címvédő volt a Magyar Kupában és a bajnokságban. Sikerült nyerni. Nagyon nehéz volt, de szeretnék gratulálni a játékosoknak, mert óriási teljesítmény volt ma.”

A kupagyőzelem ünneplése után a Haladásnak ismét a bajnokságra kell fókuszálni, Juanra-mester tanítványai jövő hétfőn az Aramis SE együttesét fogadják a felsőházi rájásztás első fordulójában.