MNB - 2
MNB

Hírek

Házhoz viszik

2020. október 13., 19:29

Házhoz visszük! - Az önkormányzat a szombathelyi rászorulóknak segít azzal az akcióval, amelyet a hivatal munkatársai végeznek. A Házhoz visszük! akciót 65 évnél idősebbek vehetik igénybe.

 

Házhoz viszik

Október elsején indult, és máris közel tucatnyian kérték a szombathelyi polgármesteri hivatal segítségét a “Házhoz visszük!” akció keretében.

Károlyi Ákos - jegyző
“A polgármesteri hivatal munkatársai segítséget nyújtanak azoknak a szombathelyi, 65 év feletti személyeknek, akik a járványhelyzetben nem tudnak gondoskodni a saját bevásárlásukról, gyógyszerkiváltásról, postai szolgáltatás igénybevételéről, abban az esetben, ha nincsen olyan hozzátartozó, ismerős, aki ebben segítséget nyújtana, akkor a polgármesteri hivatal munkatársai állnak rendelkezésre.”

Arra azonban felhívják a figyelmet, hogy mindig ellenőrizzék az idősek, hogy kiben bíznak meg.

Károlyi Ákos - jegyző
“A polgármesteri hivatal munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal jelentkeznek a szombathelyieknél, minden esetben polgármester út által aláírt megbízólevelet mutatnak be a munkatársaim, illetőleg sose kérünk előre pénzt, tehát mindig csak azt követően, hogy a bevásárlás megtörtént, postai szolgáltatást igénybe vettük, gyógyszereket kiváltottuk, ezt követően kell kifizetni azt az összeget, ami az adott csekken, számlán szerepel, hiszen ezt is mindig bemutatjuk!”

A hivatal dolgozói munkaidőn túl, önkéntesség keretében segítenek a rászorulóknak. Nagyjából 50 embernek tudják így az igényeit kiszolgálni. Segítséget kérni a polgármesteri hivatal képernyőn látható telefonszámain lehet.

06 94-520-620 , 06 94-520-383 , 06 94-520-218