Hírek

Hazai sikerek a Tíztánc Országos Bajnokságon

2020. február 24., 14:06

Tizenkét év után rendezett ismét Tíztánc Országos Bajnokságot a Lorigo Táncsport Egyesület. A szombathelyi szezonnyitó erőpróbán négy érmet szereztek a hazai versenyzők az Agora Művelődési és Sportházban.

Hazai sikerek a Tíztánc Országos Bajnokságon

Óriási érdeklődés mellett szervezte meg ismét a Lorigo Táncsport Egyesület a Tíztánc Országos Bajnokságot. A rendezvény különlegességét az jelentette, hogy a szövetség 12 éven keresztül saját égisze alatt bonyolította le a versenyt. Ezúttal viszont hazánk közel 100 egyesülete pályázhatott a rendezésre, végül a grénium a szombathelyiek anyagát fogadta el - ehhez az önkormányzat támogatására is szükség volt.

Horváth Soma - alpolgármester
Azt gondolom, hogy rengeteg olyan szakmai műhely működik itt, táncműhely, aki tesz ezért, hogy ez továbbra is így legyen. A Lorigo TSE vezetői kerestek meg azzal a kéréssel, hogy szeretnék megpályázni 12 év után, hogy ismét Szombathelyen kerüljön megrendezésre az esemény. Az Önkormányzat pedig 2 millió forinttal támogatta azt, hogy ez a rendezvény visszakerüljön. Nagyon örülünk és alig várjuk a Savaria Nemzetközi Táncversenyt, ami ennek nyilvánvalóan egy grandiózusabb folytatása lesz.

A szombat délelőtt kezdődő versenyen a hazai színeket hét páros képviselte. Többen közülük a végső győzelemre is esélyesek voltak, így Gombkötő Balázs és Laskovics Petra is nagy reményekkel lépett parkettre.

Gombkötő Balázs - versenyző, Lorigo TSE
Hazai páros is vagyunk, esélyesek is vagyunk arra, hogy nagyon jó eredményt, tehát a magyar bajnoki aranyérmet is megszerezzük. Én úgy érzem, hogy nem teherként dolgozzuk fel, hanem inkább segítő szándéka van a közönségnek is, azzal hogy szurkol nekünk. Ez tovább motivál minket és tovább erősít minket, hogy jól tudjunk táncolni.  

A kemény felkészülésnek és a koncentrációnak meg is lett az eredménye. Az éjszakába nyúló döntősorozatban a felnőtt kategóriát rendkívül magabiztosan nyerte meg a Gombkötő-Laskovics páros. A Lorigo TSE versenyzői összesen három arany-, valamint egy bronzérmet gyűjtöttek be a Tíztánc Országos Bajnokságon, és már a következő, hétvégi erőpróbára készülnek.