Hírek

Hazai győzelemre készül a Szombathelyi Haladás

2020. október 16., 17:15

A zöld-fehérek hétfőn este az ETO FC Győr együttesét látják vendégül az NB II 12. fordulójában.

 

Hazai győzelemre készül a Szombathelyi Haladás

A Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata közel két hete lépett utoljára pályára tétmérkőzésen, a zöld-fehérek akkor Nyíregyházán szakították meg hosszú nyeretlenségi szériájukat. Azon a találkozón debütált kezdőként a felnőttek között a mindössze 18 éves Tóth Milán.

Tóth Milán - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Nagyon nehéz mérkőzés volt számomra és a csapat számára is. Inkább verekedős foci volt a mérkőzésen, de szerintem teljesen jól megoldottuk a feladatunkat. Úgy érzem, hogy én is. Inkább küzdeni kellett, mint focizni. Nagyon örülünk, hogy be tudtuk húzni azt a mérkőzést és megvan a három pont.”

A Haladás rengeteg munkával, sok-sok edzéssel töltötte a kéthetes szünetet, valamint játszott egy edzőmeccset az élvonalbeli ZTE ellen is. A nyolcadik helyen álló szombathelyi csapatra hétfő este újabb hazai mérkőzés vár, a tizenötödik helyezett ETO FC Győr látogat a Rohonci útra.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Ha jól tudom ez egy nagyon nagy múltra visszatekintő párbaj. A két szurkolótábor nem eszik egymás tenyeréből. Jó csapatról, szervezett csapatról van szó. Volt egy edzőváltás ugyan, de jól sült el. Ettől függetlenül, bárkivel is játszanánk, ugyanazt mondanám, hogy hazai pályán nekünk a Rohonci úton mindenképpen nyernünk kell.”

A Győr elleni rangadó hétfőn este 20 órakor kezdődik, a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport.