Hírek

Hazai győzelemmel kezdte a rájátszást a Haladás VSE futsal-csapata

2021. február 22., 14:29

A zöld-fehérek a Kecskemét együttesét fogadták és 1-1-es első félidő után a második játékrészben megnyerték a felsőházi rangadót.

 

Hazai győzelemmel kezdte a rájátszást a Haladás VSE futsal-csapata

Alapszakasz-győztesként az első helyről várta a rájátszás küzdelmeit a Haladás VSE futsal-csapata, a zöld-fehérek a felsőházi playoff első fordulójában a negyedik helyen záró Kecskemét együttesét látták vendégül a Haladás Sportkomplexumban. Jó előjelekkel várta a találkozót a Hali, ugyanis az alapszakasz során idegenben és hazai környezetben is legyőzte a Kecskemétet. A találkozón a vendégek veszélyeztettek először, de Ristic lövésénél nagyot védett Alasztics. A túloldalon Vidák helyzeténél Rigó zárta jól a szöget. Nem sokkal később újabb szombathelyi akció, Simic lövését lábbal hárította a vendégek kapusa. Az első félidőnél szögletből szerzett vezetést a Hali: Hajmási élesen belőtt labdáját Sipos passzolta közelről a kapuba. Gyorsan egyenlíthetett volna a Kecskemét, ám Alasztics megint a helyén volt, kiszedte a jobb felsőből a közeli próbálkozást. Később aztán egalizáltak a vendégek, méghozzá kisbüntetőből: Mánya magabiztosan értékesítette a tízméterest, Alasztics ezúttal nem tudott hárítani, így a szünetben 1-1 volt az állás.

A második félidő elején közel volt az újabb gólhoz a Haladás: Dróth szabadrúgása után Vas Ádám nagy helyzetben a kapusba bombázott. A folytatásban újabb hazai lehetőség, Dróth került ajtó-ablak helyzetbe, de Rigó lábbal védett nagyot. Az ezt követő oldalberúgásból aztán megszületett a második Haladás-gól: Hajmási passzát Dávid Richárd vágta be a hosszú alsóba, 2-1. Öt perccel a vége előtt eldönthette volna a rangadót a Haladás, de Vas Ádám óriási ziccerben kapu fölé tüzelt. A hajrában Dróth az üres kapura a védő hátát találta el, a zöld-fehérek rengeteg helyzetet elpuskáztak, de 2-1-re így is megnyerték a Kecskemét elleni meccset, így győzelemmel kezdték a rájátszást.

Sziffer András - másodedző, Haladás VSE
“Azt kaptam a mérkőzéstől, amire számítottunk. A megbeszéltek szerint játszott az ellenfél is. Mi az első félidőben talán egy kicsit fásultabbak voltunk, aztán a második félidőre megjöttek a helyzetek, igaz, ki is hagytuk őket. Ez a szoros kettő-egyes győzelem megérdemelt, de azért a következő fordulókban többet kell tenni. Jobban oda kell figyelni a helyzetkihasználásra, mert így belemenni egy végjátékba nagyon ingatag. Örülök, hogy sikerült nyerni egy jó Kecskemét ellen.”

A Haladás csütörtökön a DEAC vendégeként folytatja a felsőházban.