MNB
MNB - 2

Hírek

Hazai döntetlennel folytatta a szezont a Szombathelyi Haladás

2020. augusztus 06., 14:27

A zöld-fehérek a Szolnoki MÁV FC ellen játszottak 1-1-es döntetlent a Merkantil Bank Liga második fordulójában.

Hazai döntetlennel folytatta a szezont a Szombathelyi Haladás

A Siófok elleni kiütéses győzelem után a Szolnoki MÁV FC együttesét látta vendégül a Szombathelyi Haladás. Jól kezdte a mérkőzést a Hali, Devecseri bedobását Tóth Barna csúsztatta meg, Tóth Dávid hat méterről centikkel fejelt fölé, így kimaradt az első nagy helyzet. Egy perccel később a vendégek is bedobás után veszélyeztettek, addig-addig pattogott a fejeken a labda, amíg Tamás László elé került, a korábbi Hali-védő közeről fölé bombázott. A következő veszélyes bedobást már nem úszta meg a Haladás: Novák négy hazai védő gyűrűjében lőtte ki a rövid alsót, így megszerezte a vezetést a Szolnok.

A Haladást kicsit megzavarta a bekapott gól, de a második félidőre teljesen átvette a játék irányítását és beszorította a Szolnokot. A 65. percben óriási egyenlítési lehetőség maradt ki: Tóth Barna a kapus mellől okosan visszapasszolt Rácznak, aki az üres kapura bombázott volna, lövésébe azonban belevetődött az egyik szolnoki védő. A 80. percben aztán teljesen megérdemelten egalizált a Hali: Rácz a szokásos biciklicselei után  ballal ívelt be, a hosszún egyedül érkező Tóth Dávid pedig a kapu torkából bólintott a hálóba, a fiatal szombathelyi szélső a saját testi épségét sem kímélve ugrott a legmagasabbra és fejelt a léc alá. A remekül hajrázó Haladás akár a győzelmet is megszerezhette volna a hajrában: Medgyes ugratta ki Tóth Barnát, a csatár azonban nagy helyzetben kapu mellé pöckölt. A Haladás nagy erőket mozgósított a második félidőben, de ezúttal be kellett érnie az 1-1-es döntetlennel a Szolnok ellen.

Csábi József - vezetőedző, Szolnoki MÁV FC
“El kell ismernem, hogy az utolsó 30 perc alapján jogos volt a Halinak az egyenlítése. Az első félidőben talán nekünk volt több lehetőségünk, ott lehet, hogy lezárhattuk volna a mérkőzést. Nem sikerült. Jó hangulatú, jó mérkőzést játszottunk, jó propagandája volt az NB II-es bajnokságnak.”

A Haladás mestere, Mátyus János ezúttal a döntetlennel is elégedett volt.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Siófokon magabiztosnak tűnő győzelmet arattunk, most az első gólt sajnos ellenfelünk szerezte, amiből egy elég nehéz mérkőzés kerekedett. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelten szereztünk egy pontot. Nagyon nehéz volt, egy jó csapattal játszottunk. Küzdelmes mérkőzés volt, de szerintem megérdemeltük azt, hogy egy pont Szombathelyen maradt.”

A Szombathelyi Haladás legközelebb vasárnap este, a Gyirmót vendégeként lép pályára.