Hírek

Hátrányos helyzetű gyermekek a Haladás kézilabdásainál

2018. december 13., 14:25

Negyven hátrányos helyzetű gyermeket látott vendégül a Haladás kézilabda szakosztálya a Rohonci úti sportkomplexumban. A vendégek bejárhatták az új sportlétesítményt, ezt követően pedig sportfoglalkozáson vehettek részt.

Hátrányos helyzetű gyermekek a Haladás kézilabdásainál

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltésge és a Haladás kézilabda szakosztálya közösen szervezte meg azt a sportdélelőttöt, melynek keretében 40 gyermek látogathatott el a zöld-fehér klub új sportlétesítményébe. A vendégek először egy stadiontúrán vettek részt, majd a sportcsarnokban megtartott játékos sporttvetélkedőn bizonyíthatták tehetségüket.

Huszár Lilla - igazgató, SZGYF Vas Megyei Kirendeltsége
“Az állami gondoskodásba nagyjából 300 gyerek tartozik. Nevelőszülői hálózatban és gyermekotthoni elhelyezésben. Ezeknek a gyerekeknek a fenntartójaként nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a tehetségeket felfedezzük és felkaroljuk.”

A Haladás szakosztályai nagyon fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást, ezért karácsony közeledtével szívesen biztosítanak lehetőséget hátrányos helyzetű gyermekek látogatására is. Emellett pedig az ügyesebbek akár Vas megye legnagyobb egyesületének igazolt versenyzői is lehetnek a későbbiekben.

Takács Gergő - szakosztályvezető, Haladás
“Ezeknek a gyerekeknek van egy plusz motivációs faktor, hogy adott esetben kiugrási pont lehet nekik bármelyik sportág, amelyik itt a Haladáson belül van. Így a kézilabda is. Fiúk-lányok vegyesen jöttek.”

A Szombathelyről, Kőszegről és Rumból érkezett gyerekek közül többen aktívan sportolnak. A fiúk leginkább labdarúgásban tűnnek ki, de a kézilabdapályán is megállják a helyüket.

Horváth Ákos
“Szeretek sportolni nagyon. A foci a kedvencem, de utána a kézilabda jön, úgyhogy szeretem mind a kettőt.”

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltésgének vezetői  más sportágakkal is szeretnék megismertetni a rendszerbe tartozó fiatalokat. Tárgyalásokat folytatnak a Falcóval is, így lehet, hogy a következő látogatás helyszíne  a sárga-fekete kosárlabda klub Sugár úti otthona lesz.