Hírek

Határtalanul program 2014

2014. október 21., 17:56

A program keretében közel 2,5 millió forint pályázati pénzt nyert a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola. Az összegből egy rimaszombati középiskolával alkítottak ki együttműködést.

Határtalanul program 2014

Harmadszor adott be sikeres pályázatot a  Puskás-iskola a Határtalanul program keretében. A szombathelyi középiskola 2010-ben egy erdélyi, 2013-ban egy kárpátaljai, míg idén egy felvidéki oktatási intézménnyel vette fel a kapcsolatot. A projekt zárásaként egy terepasztalt avattak fel a Puskásban.

Séfelné Horváth Ilona pedagógus, Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola
“A négy híd a Határtalanul pályázathoz kapcsolódóan jelképezi azt, hogy ez a pályázati program lehetőséget ad magyarországi iskoláknak ahhoz, hogy utazhassanak Magyarországtól elszakított területek magyarjaihoz. Ottani diákokhoz.”

Az idei pályázat keretében a  szombathelyi iskola a Rimaszombati Egyesített Szakközépiskolával vette fel a kapcsolatot. A vasi diákok öt napot tölthettek a Felvidéken, ezt követően pedig ők látták vendégül a másik oktatási intézmény tanulóit.

Horváth Milán tanuló,  Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola
“Nekem a legjobban tetszett például a gombaszögi barlang, akkor Rozsnyó városa is tetszett. Rengeteg templomban jártunk. Rengeteg műemléket megnéztünk múzeumban.”

A program elsődleges célja, a honi és külhoni magyarság kapcsolatainak erősítése, az összetarozás érzésének kialakítása közös programok, kirándulások által.

Polgári László pedagógus,  Rimaszombati Egyesített Szakközépiskola
“Mi arra vagyunk büszkék és annak örülünk, hogy valahogy úgy érezzük, hogy ez is a miénk. A Nagy Magyarország összetart minket és otthonról hazajöttünk.”

A Puskás-iskolában már eldöntötték, hogy jövőre is pályáznak a Határtalanul program keretében, ugyanis még a Délvidékre, azaz a  Vajdaságba is szeretnének ellátogatni. Valójában ezt a célt jelzi a terepasztal negyedik hídja.