Hírek

Hat sajátnevelésű játékossal kötött szerződést a Szombathelyi Haladás

2014. július 25., 19:16

A fiatal labdarúgók több esztendőre kötelezték el magukat a vasi klubhoz és reményeik szerint egyre több és több bizonyítási lehetőséget kapnak majd Artner Tamás vezetőedzőtől.

Hat  sajátnevelésű játékossal kötött szerződést a Szombathelyi Haladás

Sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a hat 18-20 esztendős labdarúgót, akivel  szerződést kötött a Szombathelyi Haladás. Gyurján Márton, Tihanyi Olivér, Jancsó András, Tóth Martin, Angyal Zsolt és Rácz Barnabás egyaránt több esztendőre szóló kontraktust kapott. Valamennyi ifjú focistának ez az első profi szerződése.o

Rácz Barnabás labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Nagyon sokat jelent. Nagyon régóta vártam erre a szerződésre, hiszen hatéves korom óta focizok. Azért dolgozok, hogy itt a Haladásnál bebizonyítsam, hogy az NB I-es keretben helyem van. A célom, hogy beverekedjem magam az első osztályú Haladásba.”

Az utóbbi esztendőkben magyar viszonylatban messze a Szombathelyi Haladásban szerepelt a legtöbb fiatal, sajátnevelésű labdarúgó. Artner Tamás vezetőedző minden valószínűség szerint a hat újonnan szerződtetett focistának is előbb vagy utóbb játéklehetőséget biztosít.

Artner Tamás vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Első sorban azt várom tőlük, hogy úgy éljenek és teljesítsenek, ahogy egy futballistától elvárható. Meg kell tanulniuk nekik profi focistaként viselkedni. Azt látom rajtuk, hogy nagyon szívesen jöttek fel az első csapathoz. Mindent megtettek az elmúlt hetekben, amit elvártunk tőlük. Láttunk rajtuk olyan fejlődést, hogy biztosan szerepet kapnak ebben a bajnokságban.”

A hat fiatal játékos a sajtótájékoztató végén megkapta a frissen kiállított profi  versenyigazolványát. Ez pedig azt jelenti, hogy akár már szombaton az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen bármelyiküket pályára küldheti a szakmai stáb.