Hírek

Háromszorosára nőtt a képviselői keret

2017. január 18., 19:36

Korábban nem rendelkeztek a szombathelyi önkormányzati képviselők olyan forrással, amely felhasználására ők tehettek volna javaslatot. A város adósságterheinek megszünte után hozták létre a városfejlesztést szolgáló képviselői keretet. Két évvel ezelőtt még 1, tavaly már 3 millió forint fölött rendelkeztek a képviselők.

Háromszorosára nőtt a képviselői keret

A képviselők által megfogalmazott javaslatokat beáraztatják, amelyeket a gazdasági és városstratégiai bizottság hagy jóvá. Eddig egyetlenegy olyan kezdeményezés sem volt, amelyet ne tudtak volna elfogadni.

Lendvai Ferenc elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság
„Ezek mindig jó célokra mennek. Általában városfejlesztési célokra, illetve civil szervezeteket próbálnak segíteni. Én magam a tavalyi évben két tételben használtam fel a képviselői keretemet. Az egyik a II. János Pál szobor kialakítása, ami úgy vélem nagyon szép lett. Erre használtam a képviselő keretemet, illetve könyvkiadásban nyújtottam segítséget.”

Képviselő keret támogatásával alakítottak ki egyebek mellett parkolóhelyeket a Deák Ferenc utcai óvoda udvarán, ebből a forrásból újult meg az egyik Derkovits-lakótelepi játszótér, és mozgássérültek által is használható játékot helyeztek ki a Joskar-Ola lakótelepen.

Kántás Zoltán önkormányzati képviselő
„2016 évben gondolom, hogy nagyon hasznosan és nemes célok érdekében sikerült a képviselői keretem egy részét felhasználni. Ezek közül természetesen kiemelném a választókörzetemben megoldásra váró és legalább egy évig tartó imisszió méréshez történő képviselői hozzájárulásomat.”

A képviselő támogatta II. János Pál pápa szobor kialakítását, és hozzájárult a Nyitra utcai iskola jubileumi kiadványa megjelentetéséhez is.

Illés Károly alpolgármester
„Másfél millió forintot szeretnék a képviselői keretemből a 11-es Huszár úton a volt tisztilakások, az úgymond 11-es Huszár úti lakótelepi részen kutyafuttatót szeretnénk kiépíteni. Körbe kerített területről lenne szó, ahova utcabútorokat és szemétgyűjtő edényeket helyeznénk ki. Ezen kívül ugyancsak a 11-es Huszár úton a 112-114 rész között egy zöldterület pihenőrészt szeretnénk kialakítani. „

Egy külön projekt keretében tervezik a volt huszárlaktanya északi részén a 11-es Huszár út és a Lovas utca között összekötő út építését is.