Hírek

Háromszáznál is többen neveztek az idei Gyermek Művészeti Fesztiválra

2017. március 20., 15:25

A Sportházban szombathelyi és városkörnyéki iskolák diákjai lépnek majd fel két napon keresztül több kategóriában. A résztvevők ezekben a napokban tartják a főpróbákat.

Háromszáznál is többen neveztek az idei Gyermek Művészeti Fesztiválra

"Van-e csizma eladó, patkós sarka kopogó?"

Javában folynak a próbák az Oladi Általános Iskolában: a másodikosok - felbuzdulva a tavalyi sikerükön - idén is drámajátékkal neveznek az Agora által szervezett Gyermek Művészeti Fesztiválra. Már csak néhány nap, és színpadra állhatnak az egész osztályt megmozgató előadással.

Unger Ferencné - művészeti vezető, Oladi Általános Iskola
“Látva, hogy ki miben ügyes, esetleg kit miben lehet még fejleszteni, ez adja a további lépéseket ahhoz, hogy az idei évben szintén Weöres Sándorhoz nyúltunk, hiszen az ő versei olyanok, amik nagyon kedvesek, játszhatóak.”

Az utolsó simításokat végzik a paragváris gyerekek is, ők népdaléneklés kategóriában készülnek a megmérettetésre. Ez a harmadikos kislány szólóban áll a közönség elé, de az iskola népdalköre is fellép a rendezvényen.

“Három fehér vadgalambnak hat szárnya”

A Gerlice Népdalkör 11 tagjából mindenki felső tagozatos. Komoly munka van mögöttük, hiszen erős mezőnyre, legalább négy-öt ellenfélre számítanak.

Földesi Jánosné - énektanár, Paragvári Utcai Általános Iskola
“Küküllő-menti népdalokat énekelnek, hiszen oda jutottunk, hogy most nagyon sok a nyolcadik osztályos végzős a csoportban, és ők már ilyen kicsit nehezebb csokorra is tudnak vállalkozni.”

Egyikük versmondás kategóriában is elindul a művészeti fesztiválon. A paletta egyébként széles: a gyerekek mesével, prózával, hangszerrel és mai dallal is felléphetnek a kétnapos programon.

Kiss Andrea - gyermek szakági vezető, Agora
“Az látszik, hogy az egyéb, más műfajokba be nem sorolható kategóriában azért mindenki összegyűlik, tehát például találkozunk mondjuk balett és tánc műfajjal, és találkozunk stand up comedyvel, de például találkozunk mondjuk akrobatikával is. Tehát megváltozott egyébként a művészeti fesztivál tartalma.”

A rendezvény népszerűsége hosszú évek óta töretlen. Idén háromszáznál is több általános és középiskolás jelentkezett a szerdán és csütörtökön tartandó Gyermek Művészeti Fesztiválra.