MNB - 2
MNB

Hírek

Háromszázezer forint gyűlt össze Szombathely Város Jótékonysági Bálján

2015. január 26., 17:09

A rangos esemény programja táncból, produkciókból, vacsorából, tombolából, bor- és pálinkabemutatóból állt.

Háromszázezer forint gyűlt össze Szombathely Város Jótékonysági Bálján

Egy szál virággal fogadta Puskás Tivadar polgármester a jótékonysági bálra érkező hölgyeket. Hagyomány már, hogy a városi bál nyitja a farsangi szezont. A helyszín, a Savaria Múzeum díszterme volt, ahol már az 1920-as években is báloztak a vármegye előkelőségei.

Puskás Tivadar polgármester
„A munka mellett, fehér asztalnál, kellemes körülmények között is meg tudjuk beszélni a dolgainkat: Szombathely dolgait és egyéb dolgainkat. Erre alkalom a bál is.

A jó hangulatot a Lorigo táncosai alapozták meg. A bál fővédnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő köszöntőjéban arra bíztatta a bálozó közönséget, hogy vásároljanak tombolát. Az ebből befolyt összeget a Markusovszky Kórház intenzív osztályának ajánlották fel.

Hende Csaba – honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő
„Annyit szeretnék csak mondani, amit Puskás Tivadar polgármesterünk mellett Éhen Gyula mondott annak idején: “Szombathelyért mindent, Szombathelyt semmiért”. Isten áldja önöket, jó mulatást kívánok.”

A gazdaság, a kultúra és a közélet meghatározó szereplői vettek részt a jeles eseményen.

Nagy Lajos – főigazgató, Markusovszky Kórház
„ Amikor ilyenek vannak, nagyon szívesen jövök). Voltak évek, amikor 5-6 bálba is elmentünk egy évben. Most egy kicsit kevesebb, de ez a bál nagyon fontos része a báli szezonnak.”

Majthényi László – elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Nagyon sok mindent meg lehet ilyenkor beszélni. Bár úgy néz ki, hogy mi itt felhőtlenül szórakozunk, de komoly dolgokról is szó esik.”

Kohuth Viktor - vezérigazgató, VASIVÍZ ZRt.
“Olyan dolgokat is meg tudtunk tárgyalni, amit egy másik asztalnál nem. Nagyon közvetlen volt mindenki, a táncplaccon is nagyon jól éreztük magunkat.”

Amíg a színpadon fiatal tehetségek szórakoztatták a közönséget, egy külön teremben a környékbeli borospincék, pálinkáfőzők kínálatát is megkóstolhatták az érdeklődők. A városi bál vendégei hajnalig ropták a táncot.