Hírek

Három új játékossal erősített a Haladás NB I-be jutott női röplabdacsapata

2017. augusztus 17., 17:33

A két szerb, valamint egy magyar igazolást a klub sajtótájékoztató keretében mutatta be a média képviselőinek.

Három új játékossal erősített a Haladás NB I-be jutott női röplabdacsapata

Nem történtek nagy változások eddig a női röplabda NB I-be  feljutott Haladás háza táján. A szombathelyiektől csupán Pető Tamara távozott, Mikos Patrícia pedig nem tudja vállalni az élvonal jelentette többlet időigényt. A helyükre három játékos érkezett. Milana Reljic és Andrea Kalman Szerbiából, míg Bagyinka Fanny Kaposvárról igazolt a vasi zöld-fehérekhez.  

Igor Romakov - vezetőedző, Haladás-Sportiskola
“Mivel a két távozó játékost nem ismerem, nem tudok róluk véleményt mondani. A hozott játékosok hárman érkeztek Szombathelyre. Én úgy gondolom, hogy erős csapatot  készítettünk.”

A három új igazolás közül Bagyinka Fanny a legismertebb, aki a magyar női röplabdázás fellegvárában, Békéscsabán ismerkedett meg a sportág alapjaival. Azt követően egy szezont a Kaposvár együttesénél töltött. A 19 esztendős, 190 centiméter magas feladó nagy tervekkel jött Szombathelyre.

Bagyinka Fanny - röplabdázó, Haladás-Sportiskola
“Számomra ez nem visszalépés, hanem inkább kihívás. Új csapat, az egész csapat fiatalokból áll. Én is fiatal vagyok. Meg tudom mutatni, hogy miként megy ez az egész. Nagyon várom ezt a szezont. Remélem bentmaradunk, mert ez a cél. Megteszünk mindent, amit tudunk.”

A NB I-es pontvadászatot  október közepén két idegenbeli meccsel kezdi majd a Haladás. Az első hazai bajnokit október 29-én a Gödöllő ellen játsszák majd Igor Romakov tanítványai, akik augusztus 25-én a Kaposvár csapatát fogadják az első edzőmérkőzésükön.