Hírek

Három meccsre eltiltották Halmosit

2017. március 22., 12:31

A Vasas elleni mérkőzésen kiállított Halmosi Pétert három bajnoki találkozóról tiltotta el a szövetség fegyelmi bizottsága. A 35-szörös válogatott labdarúgó így legközelebb április 15-én léphet majd pályára tétmeccsen.

Három meccsre eltiltották Halmosit

A Vasas-Haladás bajnoki labdarúgó-mérkőzés 91. percében Berke játékvető azonnali piros lappal kiállította Halmosi Pétert, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapatkapitányát. Mészöly Géza vezetőedző Aréna című sportmagazinunkban beszélt a szombathelyi játékos és a fővárosiak német védője között kialakult nézeteltérésről.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Az biztos, hogy elkezdte provokálni Halmosi Petit. Az ember ilyenkor egy bizonyos respektet elvár. Nekem is nagyon fura volt, hogy állandóan ment a Peti felé és próbálta provokálni, persze Halmosi Petit ismerjük valamennyien, tudjuk, hogy milyen habitusú pali.”

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága  keddi ülésén áttárgyalta az esetet, és úgy határozott, hogy sportszerűtlen viselkedésért három bajnoki találkozóról eltiltja Halmosi Pétert. Így a csapatkapitány legközelebb április 15-én a DVTK ellen léphet majd pályára tétmérkőzésen. A döntés természetesen nem vonatkozik a pénteki edzőmeccsre.

Mészöly Géza - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Most erre a hétre is terveztünk egy edzőmérkőzést, hogy megmaradjon a ritmus. Az azt követő héten pedig már április elseje, szombat, amikor a Mezőkövesd ellen játszunk Sopronban. Így a ritmust fent tudjuk tartani.”

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezője miatt a honi bajnokság április elsejéig szünetel. A tabella hatodik helyén álló szombathelyiek napi egy rendkívül intenzív edzéssel készülnek a folytatásra.