Hírek

Három kategóriában tartottak versmondó versenyt az evangélikus iskolában

2015. január 26., 17:01

A Gazdag Erzsi költőnőről elnevezett programra megyén túlról is érkeztek résztvevők. Az óvodás korcsoport győztese fevételt nyert az intézmény első osztályába.

Három kategóriában tartottak versmondó versenyt az evangélikus iskolában

A Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyen induló óvodások közül a győztes felvételt nyer a Reményik-iskola leendő első osztályába. Erről is szólt megnyitójában Sátory Károly igazgató. Személyes hangú beszédében a múltat idézte fel Koczka Tibor alpolgármester, aki gyerekként eltöltött néhány évet az iskola falai között. Mint mondta: fontos pedagógusi feladat, hogy nagy irodalmáraink köteteit a gyerekek kezébe adjuk.

A hagyomány egykor az elődintézményben, az Eötvös-iskolában indult útjára, az ötletgazda Balogh József költő-tanár volt. A résztvevők köre évről évre nagyobb.

Tóthé Gősi Enikő szervező, Reményik-iskola
„Óvodások elsősorban szombathelyiek. Kőszegről is van óvodás jelentkező, de mondom, hogy nagy örömömre szolgál az, hogy most már megyén kívül is eljutott a hírünk. Természetesen elsősorban most már az egyházi iskolák azok, akik bekapcsolódtak ebbe a versenybe.”

A kicsik vers- és meseválasztása sokszínű volt.

Varga Levente 2. osztályos tanuló, Árpád-házi Szent Margit-iskola
„A fösvény gazda és a székely szolgáló. És a tanárom segített, meg anya is egy kicsit.”

Németh Panna 4. osztályos tanuló, Bolyai-iskola
„A versem az Házasodik a vakond, és a mesém pedig a Teve meg az egér.”

Megszokott, hogy ez a program a művészetek találkozásáról is szól. A versmondással egy időben az iskola emeletén kiállítás nyílt Rozsnyai Mariann foltvarró textilművész munkáiból.