Hírek

Három hét szünet után hazai győzelemre készül a Szombathelyi Haladás

2021. április 01., 17:16

A zöld-fehérek vasárnap a Nyíregyházát látják vendégül a Rohonci úton. A Hali ezer sebből vérzik, de Mátyus János vezetőedző célja így is a három pont begyűjtése.

 

Három hét szünet után hazai győzelemre készül a Szombathelyi Haladás

A magyar válogatott világbajnoki selejtezői miatt az NB II-es labdarúgó-bajnokság is szünetelt, ezért a Szombathelyi Haladás közel három hete, március közepén lépett utoljára pályára. A zöld-fehérek számára a hosszabb szünet alatt sem volt megállás, a Hali hasznosan próbálta tölteni az elmúlt időszakot is.

Németh Márió - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Nagyon jól telt ez a két hét, hiszen jól dolgoztunk. Volt két próbamérkőzésünk az U17-es és az U19-es csapat ellen. Mondhatom, hogy mindkettő jól sikerült, hiszen gólokat szereztünk, úgyhogy ezzel növeltük az önbizalmunkat.”

A Hali tavasszal 3 győzelem és 3 döntetlen mellett 2 vereséget számlál, ami jelenleg a nyolcadik helyre elég a tabellán. Mátyus János együttese gőzerővel készül a hétvégi bajnokijára, amikor az egy ponttal többet gyűjtő, hetedik helyen álló Nyíregyháza látogat a Rohonci útra. A Haladásból sérülések és eltiltás miatt kulcsjátékos is hiányozni fog, de a csapat így is a győzelem reményében fut ki a pályára.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Ott szeretnénk folytatni, ahol abbahagytuk. Ugyan elég sok gonddal küszködünk, de ezzel nem fogunk soha foglalkozni és nem fogunk soha erre hivatkozni. Azt gondolom, hogy minőségi három hetünk volt és készen fogunk állni a Nyíregyháza elleni vasárnapi rangadóra. Borzasztóan nehéz mérkőzés lesz, hiszen egy nagyszerű erőkből álló ellenféllel fogunk találkozni, aki a tabellán előttünk szerepel. Ettől függetlenül nem lehet más célunk, csak a három pont megszerzése.”

A Nyíregyháza elleni mérkőzésen vasárnap 14.30-kor indul útjára a labda, majd szerdán már a Győri ETO vendégeként folytatja a Haladás.