Hírek

Három hét múlva véget ér a vakáció, kezdetét veszi a 2017-2018-as tanév

2017. augusztus 15., 16:28

A tanszerek és az iskolakezdéshez szükséges egyéb termékek is felkerültek már az üzletek polcaira. Az eladók eddigi tapasztalatai alapján azonban egy hét múlva kezdődhet a vásárlási láz.

Három hét múlva véget ér a vakáció, kezdetét veszi a 2017-2018-as tanév

Ez a család nem hagyja az utolsó pillanatra az iskolakezdési bevásárlást. A gyermekek a kínálat, a szülők pedig az árak miatt vannak nehéz helyzetben. Ebben az üzletben nagy a kínálat írószerekből, füzetekből és iskolatáskákból.

Tóth László - ügyvezető
"Ez egy olyan időszak amikor minden kereskedő, gyártó fókuszál erre a pár  hétre és nyilvánvalóan a forgalomnak jelentős részét teszi ki ez az időszak a karácsony mellett, de egyértelműen ez a legerősebb forgalom, amire készülünk is sok akcióval meg nagyon sok termékkel."

Az iskolakezdés a leendő elsősök szüleinek pénztárját terheli a legjobban. Érdemes élni az iskolakezdési támogatással, ami a bruttó minimálbér maximum 30 százalékáig adható. Idén ez az összeg 38.295 forint. A támogatást a munkáltató adja évente egyszer, és mindkét szülő igényelheti egyszerre. A tanszerek összeírásában és összegyűjtésében az iskolák és az üzletek is partnerek.

Nárai Erna
"Volt egy szülői értekezlet, ahol a tanárnéni nagyon részletesen mindent megosztott velünk, sőt ő maga összeírta a listát, ezt megkaptuk és ez alapján mentünk el, úgyhogy igazából nem volt nehéz dolgunk."

Mester Máté
"Hatodikos leszek, részben várom, és egy új iskolatáskát szeretnék."

Nemcsak a papír-irószer üzletek készültek fel az iskolakezdésre, hanem a sportboltok is, ahol a cipőket, pólókat, nadrágokat, tornazsákokat szerzik be a vevők. Az eladók szerint az iskolakezdési nagybevásárlás családi program is egyben.

Vámos Gábor - üzletvezető
"Jön a nagyszülőktől kezdve a szülők, gyerekek, testvérek, kisebb testvérek és az egész család együtt választja ki akár az éppen az elsőbe induló gyereknek a sportfelszerelését és a ruházatát."

Az eladók augusztus utolsó 2 hetében várják a nagy vásárlói rohamokat.