Hírek

Három és fél tonna lisztet oszt szét a karitász

2017. november 20., 16:35

Egy, az egész Kárpát-medencére kiterjedő jótékonysági program keretében kapott több tonna lisztet a szombathelyi karitász. Az adományt rászoruló gyerekek családjai között osztják szét a következő hetekben.

Három és fél tonna lisztet oszt szét a karitász

Négykilós csomagokba porciózzák az asszonyok a hatalmas zsákokban érkezett lisztet a karitásznál. Gyorsan jár a kezük, mert az udvaron már a rakományra várva sorakoznak a környékbeli települések kisbuszai.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“Szombathelyi Egyházmegyei Karitász harmadik éve kapja a lisztfelajánlásokat a magyarok kenyere akcióból. Eddig két és fél tonnát kaptunk, az idén három és fél tonnát kaptunk. És ugye a szombathelyi egyházmegyei karitásznak nagyon sok plébániai karitász csoportja van, és igyekszünk úgy január óta beosztani az adományokat, hogy mindig mindenki kapjon valamit.”

Az egyházmegyéhez tartozó vasi és zalai falvak karitászcsoportjai maguk szervezték meg a csomagolást, a szállítást és az elosztást.

Papp Ferencné - vezető, Celldömölk-Alsósági Karitász Csoport
“Visszük Celldömölk-Alsóságra, Izsákfára, Bobára, és nemeskocsiak kapják. Elég sok családnak tudunk belőle adni.”

Osvald Krisztina - vezető, Gersekaráti Karitász Csoport
“Sokgyermekesek, hát meg olyanok, akik kevés fizetésből élnek, vagy közmunkások vagy éppen munkanélküliek, jobbára nekik. Meg hát igazából a családosok.”

Balassáné Németh Renáta - vezető, Répcelaki Karitász Csoport
“Nickre viszünk, és Vámoscsaládra négy-négy zsákkal, és rászorultsági alapon, az önkormányzatokkal együttműködve kértünk névsort, hogy kinek vigyünk ki lisztet, akik úgy látjuk, hogy rászorulnak.”

A tervek szerint a közelgő ünnepek előtt osztják szét a segítők a lisztadományt, amivel több száz család karácsonyát tudják szebbé tenni.