Hírek

Három érmet nyertek a Leo Karate-do SE sportolói

2012. július 06., 18:15

A Grazban megrendezett nemzetközi karate versenyen Gál Enikő egy arany-, valamint egy bronzmedált gyűjtött be, míg Németh Zsuzsanna egy bronzzal gazdagodott.

Három érmet nyertek a Leo Karate-do SE sportolói

A romániai  Nagykárolyban nyert három érem után Grazban is hasonlóan jó  szerepléssel rukkoltak ki a Leo Karate-do SE versenyzői. Gál Róbert tanítványai ezúttal egy közel ötszáz karatékát felvonultató viadalon remekeltek: Gál Enikő a 21 év alattiak 61 kilogrammos súlycsoportjában a formagyakorlat harmadik helyét követően a  küzdelemben legyőzhetetlennek bizonyult. A döntőben egy remek fizikumú, magas versenyzőt sikerült felülmúlnia.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
Az edzőm azt mondta, hogy nagyon közel kell hozzá mennem és az első pillanattól le kell támadnom ahhoz, hogy nyerni tudjak. Sikerült megfogadnom a tanácsát és mindent úgy csinálnom ahogy mondta. Így az egész verseny legrövidebb meccsét 30 másodperc alatt 8:0-ás pontkülönbséggel nyertem.

A seniorok 68 kilós kategóriájában induló Németh Zsuzsanna a küzdelemben a harmadik, formagyakorlatban pedig az ötödik helyen zárt. Furcsamód utóbbi eredményére büszkébb.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
Hiába van egy bronzérem, egy kupa a kezemben, mégis a formagyakorlatban elért ötödik helyezésemre vagyok büszkébb, mert ott nagyon össze tudtam magam szedni és bár ritkán tudtam a munkám miatt edzésre járni, nagyon tudtam koncentrálni. Könnyen vettem az akadályokat az elején. A harmadik helyért nem sikerült bejutnom, ezért ötödikként zártam.

A szombathelyi karatékák jelenleg könnyített edzéseket végeznek. Július 22-étől a balatonkenesei edzőtáborban kezdik meg a felkészülést az őszi nagy versenyekre.