Hírek

Három csapat részvételével rendezik a 11. Horváth Zoltán Emléktornát

2020. szeptember 10., 21:15

A házigazda Falco KC Szombathely mellett a KTE-Duna Aszfalt Kecskemét, valamint Atomerőmű SE lép pályára az Aréna Savariában.

Három csapat részvételével rendezik a 11. Horváth Zoltán Emléktornát

A hétvégén 11. alkalommal rendezik Szombathelyen a Horváth Zoltán Emléktornát, ahol a 2009-ben tragikus körülmények között elhunyt válogatott centerre emlékeznek a magyar kosárlabdázók és a szurkolók. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szervező Falco KC eredetileg nemzetközi tornát szeretett volna rendezni, de a járványügyi szabályozások miatt nem érkezhet külföldi ellenfél, ezért három csapat indul a viadalon. A házigazda Falco mellett a Kecskemét és az Atomerőmű SE lép pályára az Aréna Savariában.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco KC Szombathely
“Szeretnénk méltóképpen megemlékezni Zoliról, egy nagyon jó játékos volt, válogatott játékos. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ami hozzá köthető, azt megmutassuk a pályán. Küzdeni tudásban és győzni akarásban a Zoli nagyon jó volt. Nyilván mindkét mérkőzést szeretnénk megnyerni.”

A Horváth Zoltán Emléktornát szurkolók előtt rendezik, de a szombathelyi klub kéri a drukkereket a biztonsági előírások betartasára. Az Aréna Savariába csak testhőmérsékletmérés és kézfertőtlenítés után lehet belépni, a csarnokban kötelező a szájmaszk viselése. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pénteken a megemlékezés és a megnyitó után 19 órától a Kecskemét, vasárnap 19 órától a Paks csapatával csap össze.