MNB - 2
MNB

Hírek

Harmadik helyen végezett a Savaria Kupán a magyar női röplabda-válogatott

2016. augusztus 22., 17:26

A szombathelyi takács Dorotit is soraiban tadó együttes egy győzelmet és két vereséget gyűjtött be az Aréna Savariában megtartott háromnapos viadal során.

Harmadik helyen végezett a Savaria Kupán a magyar női röplabda-válogatott

A 37. alkalommal megrendezett Savarai Kupán ezúttal a magyar női röplabda-válogatott mellett a szlovák, a francia és az osztrák csapat vett részt. A sérülések és lemondások miatt tartalékos összeállításban szereplő mieink két mérkőzésen vereséget szenvedtek és csupán Ausztria együttesét tudták legyőzni 3:1 arányban.

Liliom Rita csapatkapitány, női röplabda-válogatott
“Szerintem ez még azt tükrözi, hogy az elején vagyunk. Ez egy jó felkészülési torna volt. Elkezdtük a munkát és a jövő héten már sokkal taktikusabb edzéseink lesznek. Most megláttuk azt, hogy miben kell fejlődni.”

A Savaria Kupán mutatkozott be a magyar válogatottban Takács Doroti. A tehetséges fiatal játékos Szombathelyen kezdte pályafutását és nem is olyan régen igazolt az élvonalban szereplő Gödöllő együttesébe.  

Takács Doroti játékos, női röplabda-válogatott
“Először is nagyon megtisztelő volt, az első válogatott mérkőzésem volt itt. Ráadásul liberóként voltam itt, így még inkább teljes káoszban voltam. De azért úgy érzem, hogy végül magamra találtam. Bár annyira nem kaptam nagy szerepet, de ezt tudtam előre. Jóléreztem magam.  Akárhányszor meghallották a nevemet, mindenki újongott. Ez jó érzés volt, örültem neki.”

A szombathelyi tornát végül 100 százalékos teljesítménnyel Szlovákia együttese nyerte meg. A franciak végeztek a második helyen, míg a magyarok harmadikok lettek. A viadal legértékesebb játékosának a szlovák Jaraoslava Pencovát választották meg.