MNB - 2
MNB

Hírek

Harmadik alkalommal szervezi meg cipősdoboz akcióját a Vas Megyéért Egyesület

2020. december 17., 23:29

Az egyesületi tagok azon dolgoznak, hogy összehozzák a felajánló közösségeket a megajándékozott intézményekkel. Sokan megmozdultak a felhívásra. Ma a megyei szakosított szociális intézménybe érkezett meg a kereskedelmi iskolások adománya.

 

Harmadik alkalommal szervezi meg cipősdoboz akcióját a Vas Megyéért Egyesület

Egy csomagtartónyi adományt gyűjtöttek össze a kereskedelmi és vendéglátó technikum tanárai, diákjai, technikai dolgozói - az egész iskola összefogott. A vízforralótól a törölközőn át az édességig, gyümölcslevekig több dobozra való adomány jött össze. Voltak, akik osztálypénzből vásároltak műszaki cikkeket, sokan pedig maguk vittek különféle tárgyakat a gyűjtőpontra. Az előre megadott listáról választották ki, mit szereznek be.

Sárayné Süle Gabriella - mb. igazgató, VMSZK Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum
"Próbáltunk arra is gondolni, hogyan tölthetik az idősek a napjaikat szórakozással, hoztunk klasszikus magyar filmeket dvd-n, hoztunk keresztrejtvényeket, regényeket, újságokat, kártyát is, mert kártyázni is szeretnek az idősek."

"Nagyon-nagyon szépen köszönjük a segítséget."

Az intézmény nagy örömmel fogadta a felajánlást, ezek a hasznos ajándékok az itt élő idősek mindennapjait segítik, és az ünnep meghittségét csempészik a mostanában zárt falak közé.

Illés Lívia - vezető helyettes, Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény
"Pont azért nagyon fontos, mert a látogatási tilalom elszakítja őket a szeretteiktől, ez valahogy kompenzálja, hogy ajándékcsomagot fognak kapni, és ezek az ajándékok belekerülnek a csomagokba, és biztosan nagy örömmel fogadják majd,

Az egyesület előre begyűjtötte az igényeket csaknem húsz megyei szociális-, gyermek és idősgondozó intézménytől, majd adományozók jelentkezését várta. Harminc közösség csatlakozott az akcióhoz.  

Balázsy Péter - elnök, Vas Megyéért Egyesület
"S az volt a célunk, hogy a másik oldalon közösségeket mozgassunk meg, baráti, munkahelyiu, iskolai közösséget, rengetegen jelentkeztek, kislétszámú családok összefogásától a cégekig, intézményekig. A napok arról szólnak, hogy szervezetten eljuttatják az adományokat az intézményekhez."

A Vas Megyéért Egyesület műszaki cikkeket, (00:50) vitamin-készítményeket ajándékozott az intézménynek. A napokban minden ajándékozó és ajándékozott egymásra talál, így még karácsony előtt célba érnek az adományok.