MNB - 2
MNB

Hírek

Hali vereség a Honvédtől

2017. október 17., 14:22

Hazai pályán kapott ki 2:1-re a Haladás NB I-es labdarúgócsapata a bajnoki címvédő Budapest Honvéd együttesétől. A fővárosiak mindkét találatát az előző szezon gólkirálya, Eppel Márton szerezte.

Hali vereség a Honvédtől

Honvéd-góllal  kezdődött a Sopronban lejátszott mérkőzés, de szerencsére a játékvezető lesállás miatt érvénytelenítette Holender amúgy teljesen szabályos körülmények között esett találatát. A fővárosiak az első félidő hajrájában aztán tényleg megszerezték a vezetést: a Gazdag buktatásáért megítélt 11-est Eppel értékesítette. Erre a  Haladás az 57. percben Kiss Tamás találatával még válaszolni tudott, de Eppel újabb gólja már a 2:1-es győzelmet jelentette a Budapest Honvéd számára.  

Pacsi Bálint - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“A csapatom most futballozott a legjobban. A külső körülményekkel nem szeretnék foglalkozni, csak azzal, ami történt. A második félidőben, úgy érzem, hogy mindent megtettünk, kiegyenlítettünk, majd egy egyéni hiba folytán az ellenfél megnyerhette a mérkőzést.”

A meccs legjobb játékosa teljesen egyértelműen Eppel Márton volt. Az előző szezon gólkirálya két találatával gyakorlatilag egymaga eldöntötte a találkozó végkimenetelét.

Erik van der Meer - vezetőedző, Budapest Honvéd
“A legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Az elmúlt mérkőzések miatt nagy nyomás alatt játszottunk. Szerencsére kezd visszatérni a régi Eppel. Sokat dolgozik azon, hogy úgy játsszon, mint tavaly. Most a két gólja győzelmet jelentett számunkra.”

A Haladás csapata már kedden este  javíthat, ugyanis akkor pótolák be a Vasas ellen korábban félbeszakadt találkozót. A derbit a vasiak a 10., míg az angyalföldiek a 6. helyről várják.