Hírek

Gyerekzsivajtól hangos a börtön külső udvara

2014. július 28., 14:14

Sok szülőnek okoz gondot gyermekei elhelyezése az iskolai nyári szünet és az óvodai leállás ideje alatt. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet tavaly óta sajátos módon segíti dolgozóit.

Gyerekzsivajtól hangos a börtön külső udvara

Gyerekzsivajtól hangos a börtön külső udvara. 50 gyereknek szerveznek színes programokat. A Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozóinak csemetéire három önkéntes kollégájuk vigyáz munkaidőben.

Horváth Csaba
Van trambulin, homokozó, mindenféle, és még hozni is lehet játékot, meg mindenfélét lehet csinálni. és így ez a tábor nagyon jó.

Rajtmár Éva
Jó nekem, hogy itt van az anyukám, tud segíteni. Egyszer jöttek a menhelyről kutyusok és tudtuk őket simogatni. A legvégén az egyik kutyus el is aludt.

A szokatlan helyszínű napközis tábort tavaly indították, a sikere miatt idén már két hétig tart, és a kicsik létszáma is megnőtt. A Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozói hozhatják ide gyermekeiket. Fülöp Krisztina gazdasági csoportvezetőként dolgozik a börtönben, most két gyermekével együtt érkezik a munkahelyére.

Fülöp Krisztina gazdasági csoportvezető, Szombathelyi Országos BV Intézet
Nagyon jó, hogy ebben a 2 hétben le tudjuk foglalni őket. Ők nagyon szívesen jöttek az idei évben is, hogy táborozzanak itt a börtön gyerektáborában. Nagy segítség. Nekem egy kiváltság, hogy az irodám ablakából látom a gyerekeimet, hogy milyen önfeledten tudnak játszani és szórakozni.

A börtön a város egyik nagy foglalkoztatója, több mint 300-an dolgoznak itt, ezért maga a parancsnok javasolta a gyermekek elhelyezésének ezt a módját.

Unger Petra fegyelmi és nyomozótiszt, Szombathelyi Országos BV Intézet
A parancsnok úr részéről egy nagy gesztus, hogy a gyermekek itt a táborban tölthessék el az idejüket, hiszen a dolgozók nem tudják az egész nyarat szabadságon tölteni, nem tudják elhelyezni a gyermekeiket, illetve vannak olyan táborok, amelyek nagy anyagi megterhelést jelentenének a szülőknek, ami miatt nem tudják azt biztosítani.

"Hétfőn volt egy önvédelmi bemutatónk, ez látszik is a képeken, aikido bemutatót tartottunk, kedden elmentünk a tűzoltóságra."

Minden napra számos elfoglaltságot szerveznek a kicsiknek. A programok között szerepel például közlekedési és lángosevő-verseny is.