MNB
MNB - 2

Hírek

Gyalogátkelőhelyek létesülnek

2016. augusztus 03., 15:44

A gazdasági és városstratégiai bizottság döntése alapján az idén az önkormányzat 21 millió forintot költ új gyalogátkelőhelyek létesítésére. Ennek eredményeként a város öt pontján válik biztonságosabbá a gyalogosok közlekedése.

Gyalogátkelőhelyek létesülnek

Az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága hatáskörébe tartozik a költségvetés út-híd-járda-közvilágítás fejlesztését szolgáló keretének a felhasználása. A bizottság az idén több új gyalogátkelőhely kialakítását is finanszírozza ebből a forrásból.

Lendvai Ferenc elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság
„Összesen 21 millió forintról döntött a gazdasági és városstratégiai bizottság. Ebből a megvalósuló gyalogátkelőhelyeknél nem elsősorban a gyalogátkelőhely felfestés az elsődleges, s nem ez a költsége a dolognak, hanem minden gyalogátkelőhelynek komoly megvilágítása van, hogy éjszaka, amikor közlekednek az autósok hamarabb észrevegyék a gyalogátkelőhelyeket.”

Ezzel a városban több olyan helyen létesülhet gyalogátkelőhely, ahol erre az igény már korábban megfogalmazódott.

Illés Károly alpolgármester
„Az egyik ilyen a Minerva lakótelepet és a Stromfeld lakótelepet összekötő 87-es utat keresztező gyalogátkelőhelynek a létesítése. Szintén régóta várat magára a Hunyadi János úton történő gyalogátkelőhelynek a létesítése. Itt egy elég hosszú szakaszon nincs gyalogátkelőhely. Az Erkel Ferenc utcában a templom előtti részen szintén régóta nincs gyalogátkelőhely, ez szintén megvalósul.”

Ezeken kívül a Jókai úti buszmegállónál, és a Dolgozók útján a Dugovics Titusz utca és a Nagy Lajos utca között létesül új gyalogátkelőhely. Ezek mind akadálymentesítettek lesznek.