Hírek

Gyalog- és bicikliút is épül a Stromfeld lakótelep szélén

2020. szeptember 18., 14:34

Már építik a kivitelezők a járdát és bicikliutat, ami a Metro-körforgalom és a Söptei úti körforgalom között, illetve a 112-es hívóközpontig halad. A beruházás része a város kerékpárúthálózat-fejlesztését célzó projektnek.

Gyalog- és bicikliút is épül a Stromfeld lakótelep szélén

Kétirányú aszfaltozott gyalog- és kerékpárút épül nagyjából másfél kilométer hosszúságban, 3,8 méter szélességben. Ha az időjárás is engedi, november végén befejezik a munkát a kivitelezők.

Biztonságosabban közlekedhetnek majd itt, akik a környező lakóövezetekből vagy busszal érkezve szeretnének eljutni akár az itt található üzletekig, vagy éppen a munkahelyükre, például a 112-es segélyhívó központba gyalogosan, illetve biciklivel.

Bokányi Adrienn - önkormányzati képviselő
“Tavasszal, március, április folyamán 34 darab fának a telepítése is meg fog még történni, aminek egyébként külön örülök, mert ennyivel is zöldebb lesz a Stromfeld lakótelep. És egy vasúti átvezetést is tartalmaz ez a projekt, illetve mivel teljesen új gyalog- és kerékpárútról van szó, ezért teljes hosszában a közvilágításnak a kiépítését is, tehát ez egy komplex beruházás, ami európai uniós TOP-os forrásból valósul meg.”

A szombathelyi kerékpárúthálózat fejlesztését célzó projektben több mint tíz és fél kilométernyi új szakasz készül el: önálló kerékpárút vagy kerékpársáv, illetve kijelölt kerékpározható útvonal formájában. Erre összesen kilencszáz millió forintot fordíthat a város. A projekt része a Stromfeld lakótelep mellett vezető útszakasz is.  

Kalmár Ervin - osztályvezető, Polgármesteri Hivatal
“Itt, a 87-es főút mellett egyik oldalon sincs sem járda, sem kerékpárút. Ezen a szakaszon jelentős a gyalogos és kerékpáros forgalom. A 11-es Huszár úti körforgalomtól egészen a Söptei úti körforgalomig, illetve a kerékpáros összekötést megvalósítjuk a 112-es közponntal.

Az északi városrészen a projekt keretében kerékpárút épül majd a Saághy utcában és Sugár úton is.