Hírek

Gulyás Gergely volt a Szombathelyi Polgári Esték legutóbbi vendége

2016. február 22., 15:50

Az Országgyűlés alelnöke több fontos közéleti kérdésről elmondta véleményét, például érintette a migrációs problémát is.

Gulyás Gergely volt a Szombathelyi Polgári Esték legutóbbi vendége

Hetedik rendezvényével folytatódott a Szombathelyi Polgári Esték programsorozata az ŐrvidékHázban. A műsor állandó vendége és egyben házigazdája, Hende Csaba ezúttal egy fiatal politikussal beszélgetett közel két órán át.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
“Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés  és egyben a Fidesz alelnökét láttam vendégül. Nem annyira politikusként, mint inkább közélet iránt érdeklődő nálam sokkal fiatalabb nemzedékhez tartozó, gondolkodó magyar értelmiségiként.”

Gulyás Gergely többek között szót ejtett arról, hogy 2010-ben Vas megyéből indult a politikai pályafutása. A beszélgetésből természetesen nem maradhatott ki a jelen legaktuálisabb kérdése, a migrációs válság sem.

Gulyás Gergely - alenök, Országgyűlés
“Nagyon jól és gyorsan reagált az Országgyűlés a tavalyi évben is. Jogi határzárat  sikerült létesíteni. bűncselekménnyé tudtuk minősíteni azt, ha valaki a határzárat figyelmen kívül hagyva, azt áttörve lép be az ország területére. Az Országgyűlés mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ebben az évben is ha bármilyen igény felmerül arra, hogy jogszabály-módosítással kell az ország biztonságát garantálni, akkor mi ezt a kormánypártok részéről támogatni fogjuk.”

Az ŐrvidékHáz több a Szent Márton-emlékévhez kapcsolódó program szervezésében, lebonyolításában is részt vesz majd.

Farkas Csaba - igazgató, ŐrvidékHáz
“Folynak a tárgyalások. Nagyon jó stádiumban tartunk. Ahol már eléggé előrehaladott állapotban vagyunk, az a hőlégballon fesztivál és a fogathajtóverseny. Készülünk családi programokkal is, egy tradícióteremtő sörfesztivállal.”

A Szombathelyi Polgári Esték sorozata is folytatódik az ŐrvidékHázban Többek között Nógrádi György, Koncz Gábor és Csík János is a meghívott beszélgetőpartnerek listáján szerepel.