Hírek

Gőzerővel készülnek a Hobbisták Sportegyesület ökölvívói az idei versenyszezonra

2019. január 17., 22:42

A klub fiatal boxolói első sorban a diákolimpián és a korosztályos országos bajnokságon szeretnének jó eredményt elérni.

Gőzerővel készülnek a Hobbisták Sportegyesület ökölvívói az idei versenyszezonra

Közel húszan látogatják rendszeresen a Hobbisták ökölvívóedzéseit. Közülük hat-hét fiatal fiú, illetve lány indul különbüző hazai versenyeken. Jelenleg az alapozási időszak közepén járnak a sportolók, így első sorban a fizikai munkára helyezik a hangsúlyt. Annak ellenére, hogy ez a legnehezebb fázis, határozott jókedv uralkodik a családias jellegű egyesület gyakorlásain.  

Bertha György - vezetőedző, Hobbisták SE
“A hobbisporton kívül már belekóstoltunk a versenysportba is. Már harmadik éve járunk boxversenyekre. A serdülőben már magyar bajnoki címünk is van, illetve diákolimpiai címünk is. Gyakorlatilag most minden évben jön egy-egy versenyző, aki eléri 12 éves kort  és ezáltalan indulhat hivatalosan.”

A klub legeredményesebb versenyzője Mészáros Ciprián, aki 2017-ben magyar bajnoki címet nyert a serdülő korosztályban. A 72 kilogrammos súlycsoportban búnyózó fiatalember idén szeretné megismételni korábbi sikereit, de ezen kívül újabb babérokra is vágyik. Ennek érdekében óriási erőbedobással dolgozik, maximálisan kihasználja az edzések minden pillanatát.

Mészáros Ciprián - ökölvívó, Hobbisták SE
“Heti három edzésünk van, de néha van negyedik is. A magyar bajnokságon újra magyar bajnok akarok lenni és most a diákolimpián is el szeretném érni az első helyet.”

A Hobbisták ökölvívói a tervek szerint áprilisban kezdik meg a versenyszezont. Azt követően több hazai megmérettetésen szeretnék bizonyítani felkészültségüket, rátermettségüket. Reményeik szerint ez majd aranyérmekben, bajnoki címekben nyilvánul meg.