Hírek

Gőzerővel készül az SZKKA a szeptember 12-én startoló bajnokságra

2021. július 27., 13:46

Az élvonalbeli együttes hét felkészülési mérkőzést kötött le, amelyek közül az elsőt július 30-án, pénteken játsza Marosán György csapata.

 

Gőzerővel készül az SZKKA a szeptember 12-én startoló bajnokságra

A szurkolói ankétot követően sem állt meg a munka a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttesénél. Az élvonalban szereplő vasi együttes napi két edzéssel készül a 2021/2022-es bajnoki nyitányra. A Magyar Kézilabda Szövetség elkészítette a szezon menetrendjét, amiből kiderül, hogy az első bajnoki találkozót a Dunaújváros otthonában vívja majd az SZKKA. Az ötkarikás játékok árnyékában dolgozó szombathelyieknél több érkező is van, akik gyorsan beilleszkedtek a csapatba és így minden edzés jó hangulatban telik. Az együttes irányítója, Pődör Rebeka szerint így a közös munka is jobban zajlik.

Pődör Rebeka - játékos, SZKKA
Én úgy érzem, hogy nagyon jó a hangulat , ahhoz képest, hogy nagyjából a csapat magja igazából megmaradt, de nagyon sok új érkező is volt, de nagyon jól érezzük magunkat a csajokkal és keményen dolgozunk.

Marosán György vezette szakmai stáb igyekezett olyan edzéstervet összeállítani, amely hatékonyabbá teszi az új igazolások csapatba építését. Nagy hangsúlyt fektetnek Szombathelyen a labdás gyakorlatokra és az edzőmérkőzésekre is.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
Edzőmérkőzések pedig nagyon fontosak lesznek, mert ahogy mondtam is, új pároknak, pároskapcsolatoknak magukat a támadási manővereket az új játékosoknak megtanulni, alkalmazni. Lesznek edzőmérkőzéseink, mondhatni gyengébb ellenfelekkel is és nagyon erős ellenfelekkel is. Ilyen például a Ferencváros, akihez utazunk, hiszen nagyon jó a kapcsolatunk a Gáborral. nagyon eredményes volt számunkra a velük vívott mérkőzés, idén is fogunk a Ferencvárossal játszani.

A szeptember 12-én startoló bajnokság kezdetéig nem kevesebb, mint hét edzőmérkőzést kötött le az SZKKA vezetősége. Ennek megfelelően olyan csapatokkal méri össze tudását Marosán György alakulata, mint az osztrák HYPO, a román Gloria Bistrita (Bisztrica) vagy épp a legutóbbi szezon egyik meglepetéscsapata a Vác. A sort most pénteken a Szent István SE nyitja, akivel 11 órakor csapnak össze a szombathelyi lányok a vasi megyeszékhelyen.