Hírek

Gépész-toborzó - Elindult a road show

2019. október 16., 12:56

Gépészmérnök-hallgatókat toboroz az ELTE Savaria Egyetemi Központ. A road show első állomása kedden a gépipari szakgimnázium volt. Tájékoztató hangzott el a szak sajátosságairól, és bemutatkoztak a partnercégek, akiknél duális formában, gyakorlatorientáltan tanulhatnak a fiatalok.

Gépész-toborzó  - Elindult a road show

A CAD/CAM rendszerektől a CNC technológiákon át a robotprogramozásig és a 3D modellezésig széleskörű tudást szerezhetnek a hallgatók. Korszerű laborok, kvalifikált oktatók, magas óraszámú informatikai képzés és nagyfokú gyakorlatorientáltság jellemzi a szombathelyi gépészmérnöki szakot, amelyen jelenleg 150 hallgató tanul, közülük 100-an duális formában a 15 partnercég valamelyikénél.

Andó Mátyás - igazgató, Savaria Műszaki Intézet, ELTE-SEK
"Hét félév alatt BSC diplomát szerez. Nálunk nemcsak egy diplomát szerez, hanem másfél és gyakorlati időt is eltölt egy cégnél, vagy akár több cégnél. A szakmai kompetenciája mindenképpen nagyobb lesz, mint a más rendszerben tanuló kollégáinak."

A gépipari szakgimnáziumból minden évben több hallgató is jelentkezik mérnöknek.

Kovács Péter - igazgató, Gépipari és Informatikai Szakgimnázium  
"A gépész szakokra a tanulóink 20-30 százaléka megy valamilyen irányba, illetve a szombathelyi gépészképzésre is nagyon sok tanulónk megy. Volt olyan év, amikor 90 gépgyártás-technológus tanulónk közül 35 fő folytatta tanulmányait itt a szombathelyi gépész karon."

A szakot 2016-ban indították, mert a régióban nagy hiány mutatkozott gépészmérnökökből. A hallgatók a képzési idő alatt összesen 69 hetet töltenek el a cégeknél, értékes gyakorlati tapasztalatot és biztos tudást szereznek, továbbá havi 100 ezer forint ösztöndíjat és egyéb kedvezményeket, juttatásokat kapnak.

Novák Tibor - HR-vezető, BPW-Hungária Kft.
"Megismerkednek a vállalati kultúrával, nmegismerik a folyamatokat, kapcsolatokat építhetnek, részt vehetnek projektmunkákban, konkrét feladatok megoldásában. Olyan szakemberekként léphetnek a munkaerőpiacra, akik már nagyon komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek."

Az első évfolyam januárban diplomázott, mindenki el tudott helyezkedni. A duális gépészmérnökképzésre január 31-ig kell előzetesen jelentkezni a szombathelyigepesz.hu weboldalon. A diákokat interjúra hívják, amelynek eredménye február 14-én derül ki. Másnap jár le a felsőoktatási jelentkezési határidő.