Hírek

Gazdasági bizottsági ülés

2017. április 24., 16:10

A városháza felújításával, a víztorony és környékének rendezésével, a képtár és a romkert turisztikai fejlesztésével, valamint a Szent Márton Intézet létrehozásával is foglalkozott hétfő délutáni ülésén a gazdasági és városstratégiai bizottság.

Gazdasági bizottsági ülés

Összesen mintegy 630 millió forint áll rendelkezésre a Település- és Területfejlesztési Operatív Programban a városháza felújítására. Ebből az összegből 420 millió forintot fordíthatnak a külső homlokzati, valamint az energetikai rekonstrukcióra. A tervezők sok növényzettel és nagyobb üvegfelületekkel tennék korszerűbbé az épületet. A gazdasági és városstratégiai bizottság támogatta az elképzelést.

A testület egyetértett azzal is, hogy pályázati forrásból 500 millió forintot fordítsanak a víztorony és környezetének rendezésére, több mint 1-1 milliárd forint áll rendelkezésre a képtár, valamint a romkert turisztikai célú fejlesztésére.

A bizottság tagjai támogatták, hogy szombathelyi önkormányzat részt vegyen egy olyan nemzetközi projektben, amelynek célja a Szent Márton-i eszmének 21. századi eszközökkel történő ápolása. Az emlékév ugyan véget ért, de a programok folytatódnak, ezért Szent Márton életének, kultuszának és hagyományának további kutatására, valamint programok szervezésére a város létre kívánja létrehozni a Szent Márton Intézetet. Az előterjesztés szerint az intézet a Savaria Múzeum tagintézményeként működne.

A bizottság a közgyűlésnek elfogadásra ajánlja a SZOVA Zrt. és a SZOMHULL Kft. 2016. évi beszámolóját, valamint az önkormányzat elmúlt évi költségvetésének a zárszámadását is.