Hírek

Gazdasági bizottsági ülés

2016. október 24., 16:06

Az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottsága hétfői ülésén több mint három tucat napirendi pontot tárgyalt. Kiemelt téma volt a város útjainak felújítása, az új egészségügyi központ fejlesztésének az előkészítése, valamint ismét tárgyaltak az egykori városi étkezde épületének értékesítéséről.

Gazdasági bizottsági ülés

Szombathely önkormányzata azt tervezi, hogy öt év alatt felújítja a város kezelésében lévő utakat, derült ki a gazdasági és városstratégiai bizottság által tárgyalt előterjesztésből. Ennek megalapozására következő évben mintegy 4 milliárd forintot fordít majd a város. Ebből 3 milliárd forint a saját forrás, 1 milliárd pedig az uniós támogatáslenne .

A közgyűlés már korábban támogatta a Sugár úti kiscsarnok TAO- forrásból történő fejlesztését. Eszerint emeletráépítéssel bővül az épület. Az összköltség 266 millió forint, amiből mintegy 80 millió forintot a városnak kell biztosítani.

A Területi és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával új egészségügyi ellátó központ épülhet. Az ülésen áttekintették az új létesítmény eszközigényét, valamint a parkolási koncepcióját.

A bizottság támogatta azt az elképzelést, hogy az önkormányzat más megyei jogú városokkal együttműködve vegyen részt a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó programban.

Némi vita alakult ki arról, hogy mekkora igény van a városban mobil, szabadtéri kosárlabdapálya kialakítására, ám a többség igent mondott a fejlesztésre.

Hosszasan tárgyalták a bizottsági tagok az újabb buszmenetrend változtatás tervezetét. Végül is támogatták a módosítást azzal, hogy idén már nem kívánnak menetrendváltozással foglalkozni.

Az év elején már téma volt, most ismét napirendre került a volt városi étkezde értékesítésének az ügye. Voltak, akik, akárcsak akkor,  most is ellenezték az eladást, de a többség támogatta azt.