Hírek

Gazdag Erzsi versmondó verseny

2019. január 25., 14:29

Még mindig a Hóember című költemény a legnépszerűbb a Gazdag Erzsi versmondó verseny résztvevői között: ezt szavalták a legtöbben idén is, egy szabadon választott szöveg mellett. Óvodások és alsó tagozatos kisiskolások mérték össze előadókészségüket a Reményik iskolában.

Gazdag Erzsi versmondó verseny

Hagyományosan egy kiállítás-megnyitóval indult a reggel a magyar kultúra napja utáni első pénteken a Reményik iskolában. Két természetfotós, Németh Bálint és Babos Dávid fényképeiből nyílt tárlat az emeleti folyosón, majd megkezdődött a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny. (06.30-)

Puskás Tivadar - polgármester
“Nagy adomány ennek a népnek, ennek a nemzetnek, az összetartozás adománya.”

Ebben látja a nyelvápolás jelentőségét a polgármester, aki üdvözölte, hogy közel negyed százada rendez ilyen megmérettetést az intézmény.

Sátory Károly - igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
“Azon túl, hogy a költőnő itt lakott a közelben, és vannak kollégáink, akik vele személyesen is találkoztak, beszélgettek, és már régi hagyománya ez az iskolának, hogy ezt a kapcsolatot ilyen formában tovább ápoljuk.”

"Tündér volt-e, vagy kisbogár, a virág nem felelt.”

Három kategóriában versenyeztek a gyerekek, mindenki két költeménnyel készült.

Fukszberger Ádám - Bolyai iskola
“Gazdag Erzsi Róka fogta agár, meg a Nógrádi Gábortól a Pillangót.”

Gőcze Dániel József - Aranyhíd iskola
“Gazdag Erzsi Hóember megtetszett, meg ugye azt a tanár nénimmel tanultam, a Lia nénivel, és jó itt lenni.”

A verseny évről évre egyre népszerűbb a kicsik körében.

Tóthné Gősi Enikő - tanár, főszervező
“Idén 45 versenyzőnk jelentkezett. Óvodából nagyon sokan, ott 19 fő, első-második osztályból is 15-16 fő, és sajnos a legkevesebben mindig a harmadik-negyedik osztályból jönnek.”

A legtöbben Vas megyéből érkeztek, de volt versenyző a Felvidékről, a Reményik komáromszentpéteri testvériskolájából is.