Hírek

Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó Verseny

2017. január 23., 16:29

Több mint húszéves múltra tekint vissza a Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó Verseny, amelyet idén is megrendeztek a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában. A megnyitó alkalmával megemlékeztek a magyar kultúra napjáról is.

Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó Verseny

"Megázik a kalapom, hol maradt a kulacsom?"

Óvodások, 1-2. és 3-4. osztályosok nevezését várták a versenyre. Összesen 34-en jelentkeztek - legtöbben, 16-an az óvodás korcsoportban indultak. A gyerekeknek egy Gazdag Erzsi-művet és egy szabadon választott verset vagy mesét kellett előadniuk.

Balogh Józsefné - zsűritag
"Nagyon erős volt az idei színvonal mind a gyerekek kiállásában, bátorságában, a versválasztásban, nagyon jól megállták a helyüket."

"Tücsök jöjjön zenésznek, zene kell a násznépnek!"

A verseny szervezői évről évre Gazdag Erzsi szombathelyi költőnő emléke előtt tisztelegnek. Másik céljuk az irodalom megszerettetése, manapság ugyanis kevés alkalom adódik, ahol a gyerekek költészettel foglalkozhatnak, és ezen a téren megmérethetik magukat.  

Tóthné Gősi Enikő - szervező
"Szeretnénk, ha minél több gyerekhez eljutnának a versek, a magyar nyelv, a versmondás szeretete minél több gyereket megérintsen."

A legkisebbek között a Brenner-óvodás Szummer Dorka nyert, az 1-2. osztályosok kategóriájában Pichler Bertalan, a Bolyai-iskola tanulója lett a legjobb, míg a 3-4. osztályos korcsoportban megosztott első díjat kapott a gothárdos Németh Nándor és Kovács Anna a Reményik-iskolából.

A szervezők a kultúra napja alkalmából egyéb kiegészítő programokkal is készültek. A résztvevők megtekinthették a Csalimese című előadást a Reményik-iskola néptáncosainak előadásában, a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, továbbá kiállítás nyílt Bukits Anna tűzzománc képeiből.