Hírek

Futófesztivál

2016. szeptember 28., 15:28

Összesen több mint ötszázan vettek részt a szombathelyi futófesztiválon, melyet ezúttal Szent Márton jegyében rendeztek meg. A viadalon amatőrök és profik is rajthoz állhattak.

Futófesztivál

Harmadik alkalommal rendezte meg  a Szombathelyi Egyetemi SE az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő futófesztiválját, melyet idén a Szent Márton Emlékév kapcsán a városi önkormányzat is jelentős összeggel támogatott. Az időjárásra és a nevezések számára idén sem lehetett panasz.

Kívés István főszervező, SZOESE
“Az időjárást  nézi az ember, hogy a múlt héten még felhős, esetleg esős volt. Ez természetesen most nem jött be. Nagyon sokan akartuk, hogy jó idő legyen. Nyilván ezt más versenyen is karják, de nekünk ez eddig háromból háromszor sikerült. A létszámmal is teljesen elégedett vagyok, ez a létszám az, amit tudunk kezelni.”  

A harmadik szombathelyi futófesztiválon közel hatszázan álltak rajthoz. A profik ezúttal is a 10 kilométeres országos bajnokságon mérhették össze tudásukat, felkészültségüket. Az amatőrök népes mezőnye viszont több táv közül is választhatott. Az indulók között volt Koczka Tibor alpolgármester is.

Koczka Tibor alpolgármester
“Az idei esztendőben a felkészülés nehézségeivel megküzdve a 10 kilométeres távot választottam, de egy hónappal ezelőtt még a félmaratonnal is kacérkodtam. Most a 10 kilométert választottam, mert a jövő héten az Írottkő-futás következik fel az Írottkőre 18 kilométerrel. Az nagyon kemény lesz.”  

A 10 kilométeres profi országos bajnokságon értékes helyezések mellett két érmet tartottak itthon a házigazda SZOESE sportolói. Az amatőrök között viszont a legtöbb medál szombathelyi atléta  nyakába került.