MNB
MNB - 2

Hírek

Füstérzékelők találtak gazdára

2018. december 05., 14:16

Mintegy félezer füstérzékelő készüléket osztott szét a katasztrófavédelem - ebből 30 Vas megyében talált gazdára. A műszerek egy részét szociálisan nehéz helyzetben élő családok kapták, néhány azonban a média segítségével, nyereményjáték keretében talált gazdára. A Szombathelyi Televízió szerencsés győztese kedden kapta meg a jutalmát.

Füstérzékelők találtak gazdára

Ezt a füstérzékelő készüléket nyerte a Szombathelyi Televízió kvízjátékában az a nézőnk, aki helyesen válaszolta meg a feltett kérdéseket. A készüléket ünnepélyes keretek között adták át Szabó Imrének a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A családnak vegyes tüzelésű fűtőberendezése is van.

Szabó Imre
“Nagyon örülök a nyereménynek, már régóta terveztük a vásárlását, reméljük, sose lesz rá szükség éles helyeztben, és hogy mire fogjuk használni, hát nem tudtam, hogy pontosan hogyan működik, de itt a szóvivő asszony felvilágosított, úgyhogy már tudom, hogy hogy működik minden.”

Az átadó keretében tájékoztatták is a nyertest a szakemberek arról, hogyan működik a készülék, amelyből Vas megyében harmincat adták át - nemcsak nyerteseknek, hanem rászoruló családoknak is az országos “Ne gyújtsa, gyűjtse!” elnevezésű kampány keretében. Azt hangsúlyozták, hogy ha a készülék jelez, azonnal hívni kell a tűzoltókat.

Balogh Eszter - szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
“Ezeket a készülékeket a különböző lakásokban és családi házakban szükséges elhelyezni olyan helyekre, ahol különböző fűtő- és tüzelőberendezések vannak. A készülék egy fülsiketítő hanggal és fényjelzésekkel ad jelzést, ha füstöt érzékel a lakásban.”

Az átadót követően a Mikulás is megérkezett az igazgatóságra. Az itt dolgozók és a szombathelyi tűzoltók kisgyermekeit látogatta meg a piros ruhás ajándékosztó, aki mintegy 30 édességcsomagot adott át azoknak, akik jók voltak ebben az évben.