MNB - 2
MNB

Hírek

Franciaország csapata nyerte a 21. labdarúgó-világbajnokságot

2018. július 17., 16:58

A gallok a döntőben 4:2 arányban győzték le a nagy meglepetésre fináléba jutó horvát nemzeti együttest. A tornát a szombathelyi labdarúgás két ikonja, Halmosi Zoltán és Halmosi Péter értékelte.

Franciaország csapata nyerte a 21. labdarúgó-világbajnokságot

Egy kifejezetten gólgazdag összecsapással ért véget az oroszországi labdarúgó-világbajnokság, a franciák a döntőben 2:1-es félidőt követően 4:2-re győzték le a horvátokat. A klasszisok sorával felálló gallok teljesen megérdemelten diadalmaskodtak a tornán, mivel az első mérkőzésüktől kezdve az utolsóig folyamatosan magas színvonalon játszottak. A dánok elleni 0:0-ás döntetlent kivéve valamennyi meccsüket magabiztosan nyerték meg.

Halmosi Zoltán
“Nagyon jó volt, mert úgy érzem, hogy a legjobb csapat nyerte meg, a franciák. Ami még tetszett, az a horvátok, akikről csak felső fokon tudok beszélni. Amit ezen a vébén csináltak: háromszor felálltak 0:1-ről. Az a játék, amit a horvátok csinálnak, az nekem nagyon tetszett.”

A világbajnokságon több komoly meglepetés is született. A címvédő németek már a csoportküzdelmeket sem élték túl, a nagy esélyesnek tartott argentínok és spanyolok pedig a 16 között búcsúztak. Ennek köszönhetően nagyon sokan már nem is voltak kíváncsiak a végjátékra.

Halmosi Péter labdarúgó, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Nekem is volt egy és van is egy csapatom, akinek szurkolok. Ha kiesik, utána még nézegeti az ember a meccseket, de már nem olyan beleéléssel nézi meg. Én azt gondolom, hogy a világbajnokság ezért nem volt sokaknak élvezhető, mert ezek a nagyhatalmak pillanatok alatt kihullottak.”

A következő labdarúgó-világbajnokságnak 2022-ben Katar lesz majd a házigazdája. Az biztos, hogy az oroszok most nagyon magasra tették a mércét, mert a rendezés tekintetében minden idők legjobb vb-jét tartották meg.