MNB - 2
MNB

Hírek

Fórum a Turisztikai Desztináció Menedzsmentről

2011. december 15., 17:15

A sikeres regisztrációról is szó esett a Savaria Turizmus Nonprofit Kft szerdai fórumán a Hotel Claudisban. TDM szervezetként pályázni is tudnak majd turisztikai fejlesztésre 2012-ben. A fórumon a Veszprémi TDM Szervezet menedzsere adta át tapasztalatait a szombathelyieknek.

Fórum a Turisztikai Desztináció Menedzsmentről

A fórum elején Vörös-Borsody Csilla, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője jelentette be, hogy az idén áprilisban alakult társaság több havi munkájának köszönhetően sikeres TDM, azaz Turisztikai Desztináció Menedzsment regisztrációt nyertek.

Vörös-Borsody Csilla, ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
„Nagy örömünkre december eleján megérkezett a hivatalos értesítés, hogy regisztrációt nyertünk. Ami valójában nem jelent mást, mint én csak úgy hívom, hogy zöld kártya, zöld út a turizmusfejlesztéshez."

A TDM a turizmus intézményrendszere. A hatékony munka a turisztikai szereplők: vállalkozók, szervezetek és az önkormányzat összefogásával alapozható meg. Vörös-Borsody Csilla hangsúlyozta, hogy a TDM szervezetként 2012 első negyedévében pályázni is tudnak majd turizmusfejlesztésre.

„Az az összeg, amit megpályázhatunk, az 20-tól 50 millió forintig terjed."

A fórum további részében Dr. Lőrincz Katalin, a Veszprémi TDM szervezet TDM menedzserének előadását hallhatták a résztvevők. A  menedzser a veszprémi szervezet bemutatásával adta át tapasztalatait az ott már több éve működő TDM rendszerről.

Dr. Lőrincz Katalin, a Veszprémi TDM szervezet TDM menedzsere
„Nálunk az a kicsit a hasonlóság Szobmathellyel, ugyanúgy megyei jogú város, azért vannak előzményei, Tourinform iroda előzményei, turisztikai összefogás előzménye a  történetnek és nagyon hasonló a turisztikai kínálat is kulturális turizmusból és alapvetően én azt gondolom Szombathely is."

Híradónk kérdésére Dr. Lőrincz Katalin azt is elmondta, hogy Szombathely akkor fogja érezni a regisztráció előnyeit, amikor a fejlesztési elképzeléseihez pénzt is fognak nyerni.