MNB - 2
MNB

Hírek

Fontos problémák oldódnak meg a Parkerdő lakóparkban

2019. január 03., 14:26

Aláírásgyűjtés, sajtótájékoztató, lakossági fórum - ilyen előzmények után rendeződni látszik a Parkerdő lakópark néhány gondja. Könnyebb lesz a közlekedés, és a szabad zöldterületet is megvédi a város.

Fontos problémák oldódnak meg a Parkerdő lakóparkban

Közel egyéves problémák rendeződtek, és oldódnak meg hamarosan a Parkerdő lakóparkban. (190103 04.14-) Néhány napja a Jégpince utca felől is megközelíthetik a várost az itt élők, megnyitották ugyanis az eddig lezárt Falunagy utcát.

Kecskés László - önkormányzati képviselő
“Idáig csak egyetlen közlekedés főútvonala volt a Parkerdő lakóparknak, a Homok utca. Amennyiben ott bármilyen lezárás, baleset, raliverseny volt, akkor lényegében a lakosok be voltak szorulva a lakóparkjukba, ami akár veszélyes is lehet, ha például valaki rosszul lesz vagy tűz van.”

Ez a helyzet rendeződött most azzal, hogy a város elérte: a terület tulajdonosa engedélyeztette a hatóságoknál az utca megnyitását.

Hamarosan még egy problémát orvosolnak a környéken. Az egyetlen megmaradt zöldterületet térítésmentesen megkapta az önkormányzat, és garantálja, hogy itt nem épülnek lakóházak.

Illés Károly - alpolgármester
“A lakók képviselőivel közösen egyeztettünk a tervezővel, hogy mi az a kialakítási mód, mi legyen pontosan a területen. Több igény fogalmazódott meg. Most a legutolsó egyeztetés alapján, ami alapján a tervező most tervezi is már a parkot, ez részben közpark, részben pedig több funkciós játszótér lesz a kicsiknek, illetve a nagyobbaknaknak az igényeit is kielégítendő.”

A tervek szerint ehhez az idei költségvetésben forrást rendelnek, de a körzet képviselője, Kecskés László saját keretét is felajánlotta a beruházáshoz. A jövőben a teljes lakópark kezelése az önkormányzathoz kerülhet.