MNB - 2
MNB

Hírek

Fontos BL-meccset bukott el a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

2020. január 22., 14:22

A sárga-feketék a török Besiktastól kaptak ki 83-79-re az Aréna Savariában. A szombathelyi kosárcsapat második hazai vereségével nehéz helyzetbe került a Bajnokok Ligája-továbbjutást illetően.

Fontos BL-meccset bukott el a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Kulcsfontosságú mérkőzésen fogadta a török Besiktas együttesét a Falco KC Szombathely a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. A találkozó előtt azonos mutatóval állt a két gárda, így a tét nem volt kisebb, minthogy a magyar bajnok, vagy az isztambuli csapat tesz óriási lépést a csoportból való továbbjutást illetően.

A novemberi, idegenbeli mérkőzésen az 50 pontot sem érte el a Falco, de a teltházas Aréna Savariában ragyogóan kezdtek a sárga-feketék. 00:43-00:51: Az első negyedben Benke Szilárd és Ron Curry is elkapta a fonalat, melynek köszönhetően tetemes, 11 pontos előnyre tett a Falco. 01:13-01:24: A visszafogott kezdés után megrázták magukat a vendégek, akik a második negyedben szépen-lassan eltűntették a különbséget. A nagyszünet előtt hatalmas zsákolásával McKiszik az egész Arénát elcsendesítette, a félidőben már a Besiktas vezetett 41-39-re.

Öt-kettes rohammal indította a harmadik etapot a Falco, ám McKiszik keze az öltözőben sem hűlt ki, ezúttal egy triplát süllyesztett el a hazai gyűrűben. 02:08-02:15: Felváltva estek a kosarak, Lake zsákolásánál egyemberként ugrott fel a szombathelyi publikum, hiszen újra a magyar bajnoknál volt az előny. 02:28-02:36: Szigorítottak védekezésükön a törökök, akik a legfontosabb percekben jobban koncentráltak, mínusz 8-nál elúszni látszott a mérkőzés. 02:40-02:53: Hiába Benke zsákolása, innen már csoda lett volna, ha fordít a Falco. A sárga-feketék 83-79-re kikaptak a Besiktastól, és második hazai vereségükkel nehéz helyzetbe kerültek a továbbjutást illetően.