Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Folytatódik a Kapu-program

Adásban volt: Július 28.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás
Folytatódik az önkénteseket toborzó Kapu-program a szombathelyi evangélikus gyülekezetben. Ezúttal egy uniós pályázat keretében képeznek majd 15 önkéntest augusztus első felében. Szerdán egy úgynevezett workshopot tartottak a szociális és egészségügyi tevékenységet végző intézmények, civil szervezetek számára, ahol megbeszélték az önkéntes munka eddigi tapsztalatait és új ötleteiket.

Fiatalok és idősek már egyaránt csatlakoztak a Kapu-programhoz itt Szombathelyen. Jelenleg 20 aktívan dolgozó önkéntest koordinál az evangélikus gyülekezet. Ők rendszeresen találkoznak, beszélik meg tapasztalataikat egymással. Ma a fogadószervezetek, intézmények képviselői és főként leendő önkéntesek gyűltek össze, hogy az önkéntesség előnyeit, hátrányait megvitassák és megoldásokat keressenek.

Dr. Dávidné Hidvégi Julianna - Kapu tréner
"Ennek aktualitása különösen fontos, hiszen az önkéntesek európai éve lesz 2011-ben, tehát én nagyon bízom abban, hogy az egyház az föl fog tudni készülni erre egy jó gyakorlattal, amit Európa megismerhet."

Az önkéntes munka érdekli az embereket, az intézmények ahol eddig alkalmazták ezt a munkamódszert elégedettek vele. Az egyesületi munkában pedig elengedhetetlen - derült ki a találkozón.

Bakó Gusztávné - titkár Napsugár Közhasznú Egyesület
"Bármilyen jól működik egy intézményrendszer, jó a szociális háló, de az önkéntesek nélkül nem teljes. Az önkéntesség az emberszintű szociális munka abban van hiány."

Nemcsak szociális területen van szükség az önkéntesek munkájára. Az oszkói Hegypásztor Kör például egy önkéntes központ kialakítására adott be pályázatot nemrégiben, ha nyernek a karitatív tevékenységek széles körét kínálják majd.

Kecskeméti Edit - önkéntes, Hegypásztor Kör
"A központhoz fordulók önkéntesként, vagy az oda tömörülő civil szervezetek képzéséhez a ma már működő Kapu-programot, vagy annak egy továbbfejlesztését szeretnénk felhasználni, amennyiben sikeres lenne a pályázat."

A találkozón megfogalmazódott, hogy még mindig nagyon kevesen ismerik ezt a programot, az emberek tudtába jobban be kellene építeni ennek létezését, és elfogadását. Több támogatóra is szükség lenne. A 15 új önkéntes képzése augusztus 5-én indul.


2010. július 28.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében