Hírek

Fölényes győzelemmel kezdte a szezont a SzoESE női kosárlabdacsapata

2020. október 07., 15:34

A Szombathelyi Egyetem 58 ponttal nyert a Príma Akadémia ellen az amatőr NB I nyitófordulójában.

 

Fölényes győzelemmel kezdte a szezont a SzoESE női kosárlabdacsapata

A fiatalokkal teletűzdelt BKG Príma Akadémia ellen kötelező győzelemre készült a SzoESE kosárlabda csapata a női amatőr NB I első fordulójában. Ennek megfelelően ragyogóan, tizenöt-nullás rohammal kezdett a szombathelyi gárda. A továbbiakban sem adott esélyt ellenfelének a SzoESE, amely támadásban és védekezésben is a vendégek fölé kerekedett. A találkozó már az első félidőben eldőlt, a nagyszünetben 45 ponttal, 53-8-ra vezettek a szombathelyiek.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, bátran játszottak és percek alatt megdobták az első félidőben szerzett pontjaik számát. A folytatásban megrázta magát a SzoESE és 1 ponttal meg is nyerte a harmadik etapot. Az utolsó negyedben az 50 pontos különbséget is átlépte a szombathelyi csapat, a vendégek erejéből nem futotta újabb feltámadásra. A SzoESE 58 pont különbséggel, 96-38-ra megérdemelten nyerte meg első bajnokiját.

Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Nem ismertük az ellenfelet és mi minden ellenfélre szeretünk maximálisan felkészülni. Ez most valószínűleg nem a csoport legerősebb csapata volt, de ellenük is jó gyakorlás volt. Sok olyan dolgot láttam vissza, amit edzéseken gyakorolunk. “

A szombathelyi lányok a következő fordulóban vasárnap, az ELTE vendégeként lépnek pályára.