Hírek

Fókuszba kerül az önkéntesség a következő hetekben több programon is

2019. november 07., 13:54

A segítő munkát végzőket díjra lehet jelölni, ehhez várják a javaslatokat, de egy fórumon népszerűsíteni is szeretnék ezt a tevékenységet.

Fókuszba kerül az önkéntesség a következő hetekben több programon is

Már érkeznek a javaslatok az év Vas megyei önkéntese 2019-es felhívására - tudtuk meg a novemberi civil sajtóreggelin. A december 5-i nemzetközi naphoz kapcsolódóan a szervezők idén is díjazzák a segítő tevékenységet.

Gorza Norbert - irodavezető, Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
“Egy kicsit az önkéntesség kultúráját szeretnénk népszerűsíteni, illetve az önkéntesek társadalmi elismertségét fokozni, gesztus jelleggel díjazni a kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző személyeket. Igazából ennek a felhívásnak van egy formai követelménye, tehát itt civil szervezetek, forprofit, nonprofit szervezetek, intézmények, önkormányzatok, magánszemélyek teljesen kötetlen módon delegálhatnak jelölteket.”

November 27-éig lehet elküldeni a jelöléseket az Óperint utca 1. szám alá.

Az önkéntességnek egyébként már egyre nagyobb hagyománya van Szombathelyen. A legtöbben - főként nyugdíjasok - a karnevál eseményeit használják ki arra, hogy ilyen tevékenységet végezzenek. Most a fiatalokhoz szól egy november 11-ei program az egyetemen.

Nagy Krisztina - szakmai vezető, Vas Megyei Civil Információs Centrum
“Kicsit a diákokat érzékenyítsük az önkéntességre, és persze nemcsak az önkéntességre, hanem találkozhatnak olyan szervezetekkel, civil szervezetekkel, intézményekkel, ahol pedig az iskolai közösségi szolgálatot tudják teljesíteni, és itt megtalálják egymás között az összekötő fonalat, a kapcsot. Interaktív lesz a rendezvény, tehát mindenképpen azt gondolom, hogy érdemes ellátogatni a diákságnak.”

Lesz még kerekasztal-beszélgetés, és portrékiállítás is a Miniszterelnökség által is támogatott programon, amelyet minden megyében megrendeznek.