Hírek

Film készül Szent Márton életéről

2015. szeptember 01., 17:18

Az alkotók németországi, franciaországi, és magyar helyszíneken is forgatnak, de a legnagyobb részét a tours-i püspök szülővárosában, Szombathelyen rögzítik.

Film készül Szent Márton életéről

“Szombathely a segítés városa, ez az első kör"

Többek közt a polgármesterrel készített interjú is színesíti azt a dokumentumfilmet, amely Szent Márton életét mutatja be. A Médiatanács 114,5 millió forintos támogatásban részesített öt alkotót az archív tartalmak újrafelhasználásával készülő történelmi dokumentumfilmek gyártására kiírt pályázaton a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

Puskás Tivadar - polgármester
"Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az erre készülő film jelentős része itt készül Szombathelyen. Ez alapjában véve teljesen természetes dolog, hiszen itt, Szombathelyen, illetve Savariában született 316-ban Szent Márton."

A savariai születésű szent  életének valós helyszínein forgatják a filmet, jelentős részét Szombathelyen az ókori város középpontjában rögzítik, de a Székesegyháznál, a Szent Márton ereklyénél és a Szent Márton templomnál is készültek felvételek. Emellett a katolikus egyház első nem vértanú szentjének szellemi útját is végigjárják az alkotók.

Hevér Zoltán - forgatókönyvíró
"Ez egy nagyon nagyon érdekes műfaj, úgynevezett kreatív dokumentumfilm. Egy jelentős része dramatikus Szent Márton életéből és a másik része pedig dkumentumfilm jellegű, tehát interjúk készülnek az eredeti életének a helyszínein, és természetesen szakértők szólalnak meg a filmben."

A  Pajer Róbert rendezte film várhatóan szeptemberben készül el. Első bemutatását a Duna Televízió vállalta.