Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Figyelemfelhívó táblák az utak mentén

Adásban volt: 2019. január 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Újabb figyelemfelhívó táblákkal próbálja csökkenteni a súlyos közlekedési balesetek számát a vasi rendőrség. A két évvel ezelőtt indult program hasznosnak bizonyult, az érintett szakaszokon kevesebb volt a baleset. A legtöbb problémát még mindig a gyorshajtás jelenti. A vasi utakon tavaly 25-en vesztették életüket.

Útmenti síremlék idézi az ígéretes szombathelyi kosárlabdázó frontális ütközését, (3.43) nem messze pedig egy fiatal édesanya tragédiájára emlékeztetnek a mécsesek. Vasasszonyfa és Tömörd között rengeteg, 2015-16-ban például 8 súlyos és halálos baleset történt, a következő években viszont már csak egy. A rendőrség szerint ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy ide is kerültek balesetveszélyes útszakaszra figyelmeztető táblák. (4.26) A megyében 7 helyszínre eddig 14 ilyen figyelemfelhívás került ki.

László Péter – közlekedésrendészeti osztályvezető, VMRFK
Ezeket a figyelemfelhívó táblákat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága vásárolta. Ezeket a táblákat a balesetveszélyes útszakaszokra helyeztük ki figyelemfelhívó jelleggel, hogy a járművezetők észleljék, hogy balesetveszélyes útszakaszra érkeztek. Ezek a helyszínek úgy lettek kiválasztva, hogy az adott időszakban rengeteg baleset történt, és sajnos többen is elhaláloztak.

A Celldömölk és Tokorcs, Ják és Szombathely közötti, valamint a Petőfi-telepig tartó útszakasz is a kritikus helyek közé tartozott, ezt mutatja a rendőrség baleseti térképe. A táblák kihelyezése után jelentősen javult a helyzet. A közeljövőben újabb tíz kerül ki, ezek többsége a 84-es főúton hívja fel a figyelmet a veszélyes szakaszokra. Itt ugyanis tavaly 11 hónap alatt 38-an megsérültek, 8-an pedig életüket vesztették. A baleseti okok listáját még mindig a sebesség helytelen megválasztása vezeti.

Tangl László – igazgató, Nemzeti Szakértő és Kutatóközpont Szombathelyi Intézete
Általában +7 fok alatti tartós hőmérséklet esetén beszélhetünk megváltozott útviszonyokról, hiszen ekkor jelentkeznek azok az extrémnek nevezhető körülmények, amelyeknél a gépjármű vezetőknek a fokozott figyelem mellett még inkább figyelmesebben kellene közlekedniük.

A téli közlekedés veszélyeiről beszélt a Szombathelyi Televízió közéleti magazinjában a szakértő. Elmondta, a csúszós utakon akár négyszeresére is nőhet a féktávolság.

2019. január 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében