Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Felvidéki vendégdiákok a Hermanban

Adásban volt: 2019. június 12.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A felvidéki Malinovóból érkeztek vendég diákok a Herman Ottó Szakgimnáziumba a Határtalanul program keretében. Mindkét iskolában virágkötőket, kertészeket, parképítőket képeznek, így az együttműködés elsődleges célja a szakmai tapasztalatcsere.

"Ez a miséző asztalra fog kerülni, ezek az oltárhoz csokrok, ez pedig térdekoráció, és található benne pünkösdi rózsa, krizantém, sima rózsa, aszparágusz."

Csiki Anna Virág azokat a díszeket mutatja, amelyeket a Herman-szakgimnázium diákjai a felvidéki testvériskolából érkezett társaikkal közösen készítettek. 12 tanuló és két tanár látogatott Szombathelyre a szlovák határhoz közeli Malinovóból. A két intézmény közötti kapcsolat többéves múltra tekint vissza, ám idén először egy nyertes pályázatnak köszönhetően a Határtalanul program keretében szervezik az oda-vissza látogatásokat.

Seres Györgyi – szaktanár, Herman Ottó Szakgimnázium
"Rálátást kaphatnak arra, hogy a két illetve három iskola oktatásában, színvonalában, módszereiben milyen hasonlóságok, milyen különbségek vannak, illetve a kulturális programok kapcsán egy kis Vas megyei hangulatba is belekóstolhattak."

Az ötnapos programban felkerestek több virág-nagykereskedést, bejárták a Fő teret, a skanzent, a Csónakázó-tó környékét, megnézték az iskolát, és közösen dolgoztak. (2019.ápr.1. Híradó - Savaria Floriadae) A Herman-iskola nemcsak külföldi kapcsolatainak erősítését finanszírozhatja pályázati forrásból, hanem például az idén tavasszal immár 30. alkalommal megrendezett Savaria Floriadae virágkötő versenyt is. Továbbá virágkötészeti tanfolyam megvalósítására és a tehetséggondozás eszközeinek fejlesztésére is fordíthatnak pályázati pénzt.

Büki Zoltán - szakmai igazgatóhelyettes, Herman Ottó Szakgimnázium
"Az itteni tehetséggondozásnak a sikerességét, eredményeit mi sem tükrözi jobban, mint a jól sikerült technikusvizsgák, a tanulmányi versenyeken, vagy a lövész tehetséggondozó programok versenyein való sikeres, Magyarországon nem is megismételhető teljesítmény, a sok első, második, harmadik hely és különdíjak."

A hermanos és a malinovói diákok közös munkájának eredményeként elkészült virágdíszeket pünkösd alkalmából az Olad falui Szentháromság templomban helyezték el.

2019. június 12.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében