Hírek

Felújították a járdát a Pálya utcában

2017. október 19., 22:12

Megszüntették a balesetveszélyt, és felújították a járdát a Pálya utcában. A Bébic-telepen élők ezentúl a nagy gépjárműforgalom ellenére is biztonságosan közlekedhetnek lakóhelyük és a belváros között.

Felújították a járdát a Pálya utcában

Újabb beruházást avattak fel Szombathelyen: a Zanati út melletti iparterület egyik fő közlekedési útvonalát tették gyalogosan is járhatóvá.

Puskás Tivadar - polgármester
“Szombathelyen igyekszünk az utcákat, járdákat rendbe tenni, ennek a része ez a mostani járdaátadás. És itt egy 370 méter hosszú, másfél méter széles járdaszakaszt tudtunk átadni a Pálya utcában.”

A fejlesztésre a város költségvetésének útfelújításokra szánt keretéből különítettek el forrást.

Lakézi Gábor - vezető, Városüzemeltetési Osztály
“31 millió forintos költséggel megépült ez a tényleg jó minőségű aszfaltburkolat, szegélyezve, és olyan körülményeket teremt, ami most már rendesen ki tudja szolgálni a lakosság igényeit.”

Napközben jelentős gépjárműforgalmat bonyolít a Pálya utca, ezért sem volt biztonságos itt gyalogosan haladni.

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
“Rendkívül balesetveszélyes volt a Bébic-telepre közlekedő lakóknak a saját lakásuk, lakókörnyezetük megközelítése, hiszen ez a járdaszakasz gyakorlatilag használhatatlan állapotban volt. Én bízom benne, hogy nagy örömükre szolgál, és arra biztatom őket, hogy vegyék birtokba, használják ezt a járdaszakaszt.”

A beruházással a Pálya utca Sági és Mérleg utca közötti szakasza újult meg.