Hírek

Felújítások a Százszorszép Bölcsiben

2017. december 13., 16:57

Megtekintette a Százszorszép Bölcsődében zajló felújításokat a város polgármestere. Puskás Tivadar beszámolt a Mocorgó Óvoda fűtéskorszerűtésről is a sajtó képviselőinek. A két intézményben összesen 126 millió forintos beruházást hajtottak végre.

Felújítások a Százszorszép Bölcsiben

“Az energiahatékonyság jegyében zajló projektek közül a mostani szintén egy Területi Operatív Program részét képezi, és ennek keretében az egy helyrajzi számon fekvő két intézmény felújítására kerül sor.”

Puskás Tivadar polgármester mindezt a Százszorszép Bölcsődében tartott sajtótájékoztatón jelentette be. Itt már egy hónapja dolgoznak a szakemberek ebben  a vizesblokkban is, amelyet szerdán megtekintett a város első embere.

Rácz Gábor - projektvezető, INTER-ALP Kft.
“A most zajló munkálatok közül a homlokzatszigetelés az, amit itt látunk a háttérben, mi a hő- és vízszigeteléssel kezdtük a munkálatokat, utána pedig folytattuk a homlokzatszigeteléssel. Itt, ahol most állunk, ezen a folyosón a portálok lesznek kicserélve, hiszen nagyon régi portálok,  nem biztosítják a legjobb hőszigetelést.”

A több mint száz kisgyermeket befogadó bölcsődében most mintegy húsz építőipari szakember dolgozik, azonban az itt zajló munka nem zavarja a gyermekcsoportokat. Némi átszervezésre azonban szükség volt.

Péter Anita, intézményvezető-helyettes, Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
“Egy egységet, ami ugye két csoportot jelent, átköltöztettünk a Csicsergő Bölcsődébe, ami a Százszorszép Bölcsődétől 500 méterre helyezkedik el. A szülők nagyon együttműködőek, örülnek az új bölcsődének, és mi is.”

A 100 millió forintos beruházás munkálatai tavaszig tartanak. A másik intézményben, a Mocorgó Óvodában 26 millió forint értékű fűtéskorszerűsítés zajlott, már csak az utómunkálatok vannak hátra.