Hírek

Felszentelték az oladi templom tőszomszédságában felépített közösségi házat

2012. október 15., 18:18

Ez a hívek adományából épült fel. Itt tarthatják programjaikat a plébániához kötödő különböző csoportok, játszóházat és előadásokat is szerveznek majd. Szombaton szentmisén emlékeztek a templomépítés 10. évfordulójára is.

Felszentelték az oladi templom tőszomszédságában felépített közösségi házat

Elkészült a közösségi ház Oladon. Az építés több mint 40 millió forintos költségére adományokból gyűlt össze a pénz. A plébániához tartozó 12 ezer hívő közösségében több csoport működik, elsősorban számukra lesz találkozóhely az épület, de bárki előtt nyitva áll majd. 

Gaál Sándor - plébános
"Ez a közösségi ház alkalmat nyit arra, hogy itt a lakótelepen élők valóban a legkisebbektől a legidősebbekig otthont találjanak benne, és törekszünk arra, hogy a különféle csoportok, közöségek különféle alkalmakkal meghívják az itt élőket."

A vasárnapi szentmisék után játszóházat, kötetlen beszélgetéseket is terveznek. Tartanak majd itt hittanórákat, filmvetítéseket, előadásokat is. A közösségi ház nagytermébe akár százhúszan is beférnek. Ugyanakkor a nyitott udvari pavilonban is rendezhetnek programokat. Oladon 10 évvel ezelőtt szentelték fel Batthyány-Strattmann László emlékére és a Fatimai Szűz Mária tiszteletére a templomot, mely közadakozásból és jelentős állami támogatással épült fel.

Hende Csaba - honvédelmi miniszter
"A '98-2002 közötti kormányzati ciklus legnagyobb egyházügy beruházása lett az oladi templom. 160 millió forintot adott Balog Zoltán akkori egyházügyi államtitkár, az egyházügyi költségvetésből erre a célra."

A közösségi házat október 13-án, a templom búcsúnapján szentelte fel Veres András megyés püspök.